Redmi 3 přinese károvaný design. Xiaomi jej představí 12. ledna

Xiaomi sice na lasvegaském veletrhu CES nevystavuje, ale v jeho průběhu zveřejnilo zprávu o blížící se premiéře smartphonu Xiaomi Redmi 3. Model střední třídy má navázat na prodejní úspěchy předchozích generací a čínská firma jej hodlá představit už příští týden. Z vizuálu zveřejněném na čínské sociální síti Weibo vyplývá, že premiéra se odehraje v úterý 12. ledna.

Klepněte pro větší obrázek

Xiaomi se bude snažit získat zpět pozici čínské smartphonové jedničky, kterou jí v druhé polovině uplynulého roku uzmul domácí konkurent Huawei. Právě masový model Redmi 3 by měl zvýšit prodejní čísla firmy. Novinka má navíc nabídnout poměrně originální provedení s hliníkovými zády a károvaným vzorem na zadním krytu.

Zařízení vsadí na oblíbenou pětipalcovou úhlopříčku displeje s HD rozlišením. O výkon se podle informací z čínského telekomunikačního úřadu TENAA má postarat osmijádrový procesor s taktem 1,5 GHz a 2 GB RAM. Vnitřní paměť bude začínat na 16 GB a k dispozici bude i slot na microSD. Nepřekvapí ani očekávaná rozlišení fotoaparátů – 13 Mpx u hlavního a 5 Mpx u předního selfie snímače. Na stejné konferenci by mohl být představen i nový vlajkový model Mi 5 (více zde).

Diskuze (2) Další článek: Novoroční předsevzetí T-Mobilu: LTE bude letos pro všechny!

Témata článku: Xiaomi, , , , , , Xiaomi Mi5, Xiaomi Mi5 64GB, Xiaomi Redmi 3, Děs, Red, #Xiaomi, Uplynulé roky, LED, DESI, Pře, Masový model,