Samsung chce letos prodat 500 milionů mobilních zařízení

Samsung se v letošním roce bude snažit zvýšit svůj podíl na trhu a pomoci mu v tom má hlavně Galaxy S4. Jihokorejský výrobce v letošním roce cílí na prodej 500 milionů mobilních zařízení, z nichž 50 milionů, tedy 10 % prodejů, mu má zajistit právě Galaxy S 4. O zbylé prodeje se pak mají podělit jiné modely populární řady Samsung Galaxy a samozřejmě se počítá i s prodeji hloupých telefonů. Odhady prodejů mobilních zařízení Samsung za loňský rok se u agentur nepatrně liší, Samsung totiž přestal zveřejňovat informace o skutečných prodaných kusech a zaměřujeme se jen na mobilní zařízení dodaná prodejcům a distributorům. IDC odhadovala 406 milionů prodaných zařízení, Gartner 384 milionů a Strategy Analytics 396 milionů prodaných kusů. Na značku 500 milionů tak Samsungu chybí zvýšit letošní prodeje o 23% (podle IDC), 30% (podle Gartner), popř. o 26% (podle Strategy Analytics).

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung chce v letošním roce prodat 500 milionů mobilních zařízení, tj. hloupých telefonů, smartphonů a tabletů.

Pokud se podíváme na meziroční růsty v prodejích, mezi léty 2010 a 2011 činily 21 %, mezi roky 2011 a 2012 byly na hranici 23 %. Zatím to vypadá, že vše bude záviset na úspěchu Galaxy S4, očekávaného Galaxy Note III a očekává se, že se Samsung letos zaměří na řadu Galaxy i v těch nižších partiích svého portfolia.

Zdroj: Digitimes.com

Diskuze (6) Další článek: HTC First: první obrázky „Facebook Phonu“. Update: screenshoty

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Zář, Let, Sam, Očekávané galaxy, Pro +, Mobilní zařízení, MOBI, Samsun, Mobil, Mil, Zařízení,