Samsung chystá na příští rok pět nových nositelných zařízení

Na Twitterovém účtu @Upleaks bylo publikováno označení připravovaných wearables, tedy nositelných zařízení, Samsungu pro příští rok.

 

 

Zcela jasně se jedná o zařízení s Tizenem, který se u nositelných zařízení Samsungu pozitivně osvědčil již u několika generací hodinek. První Galaxy Gear sice byly postaveny ještě na upraveném Androidu, postupně se ale na ně dostala aktualizace na Tizen. S Tizenem přišly i hodinky Gear 2, Gear 2 Neo a naposledy Gear S. Pokud ze seznamu vynecháme chytrý náramek Gear Fit postavený na základním RTOS, Gear VR jakožto nadstavbu nad Androidem u Galaxy Note 4 a hudební sluchátka Gear Circle, je Tizen prioritně používaným systémem. Snad až na hodinky Gear Live s Androidem Wear, ty se k nám však oficiální cestou nedostaly. První pokusy zhatily problémové dodávky nefunkčních hodinek z USA. 

Doposud představené Samsung wearables
Galaxy Gear SM-V700
Gear 2 SM-R380
Gear 2 Neo SM-R381
Gear Fit SM-R350
Gear Live SM-R382
Gear S SM-R750
Gear VR SM-R320
Gear Circle SM-R130

Pro příští rok je tak známa pětice wearables, která bude konkurovat zejména výrazně rozrůstajícímu se poli hodinek s Androidem Wear, ovšem předpokládáme, že v tomto seznamu pro příští rok najdeme i nositelná zařízení jiného druhu. Samsung tedy připravuje modely:

  • SM-R131
  • SM-R210
  • SM-R312
  • SM-R751
  • SM-R760

Model SM-R131 zcela určitě naváže na Gear Circle (SM-R130), mělo by se ale spíše jednat o lehce upravenou verzi sluchátek, které jsou zkombinovány s náhrdelníkem. SM-R210 a SM-R312 nemají analogii v dříve uvedeném příslušenství, takže se může jednat o zcela nové kategorie wearables. SM-R751 vypadá jako Wi-Fi varianta hodinek Gear S, která by měla být levnější, než stávající Gear S s nanoSIM kartou. Navíc, jak ukázala naše recenze, koncept SIM karty v hodinkách se Samsungu úplně nepovedl. SM-R760 pak odhadujeme jako vylepšenou verzi hodinek Gear S, možná se bude jednat o jejich plnohodnotného nástupce. První nositelná zařízení Samsungu pro příští rok by mohla být představena již na veletrhu CES 2015, který otevře své brány 6. ledna.

Diskuze (19) Další článek: Sony Xperia Tablet Z4 Ultra: připravte se na 12,9" monstrum

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Zář, První galaxy, Zařízení, Nos, Rok, Sam, Příští rok, Samsun, Používaný systém, Nov