Samsung dodá Applu dalších 60 milionů OLED displejů za 4,3 miliardy dolarů

Divize Samsung Display získala další kontrakt do společností Apple na dodávky dalších 60 milionů kusů mobilních displejů typu OLED (Organic Light-Emitting Diode) pro novou generaci iPhonů. Tento kontrakt je doplněním dohody z loňského dubna, podle které měl jihokorejský výrobce dodat Applu 100 milionů Super AMOLED displejů.

Apple každý ročně dodá na trh okolo 200 milionů iPhonů, takže kombinované dodávky 160 milionů OLED displejů od Samsungu by měly stačit téměř na 80 procent všech vyrobených letošních iPhonů. Celkově si Samsung přijde na další 4,3 miliardy dolarů, což dělá v přepočtu zhruba 109,3 miliard Kč. Obě společnosti tedy i nadále úzce spolupracují, a to přesto, že jejich několikaletý vzájemný spor o patenty je stále nedořešen.

A zatímco dřívější spekulace hovořily o tom, že má být OLED displejem vybavena pouze „prémiová“ verze, díky dalším dodávkám displejů to vypadá, že letos dojde k představení dvou až tří nových iPhonů, z nichž bude zřejmě každý osazen OLED displejem. Žádný z výrobců se k těmto spekulacím oficiálně nevyjádřil.

Zdroj Theinvestor

Diskuze (41) Další článek: Nevíte čím potěšit drahou polovičku? O2 má valentýnskou akci na iPhony...

Témata článku: Apple, Samsung, , Displej, Nejvyšší soud, Samsun, Mil, Prémiová verze, Velká zakázka, ? Displej, Dolar, Typ oled, Zakázka, OLED displej, APP, Super AMOLED, Mobilní displej, Sam