Samsung Galaxy Note 10.1: televizní reklama a nové specifikace

Samsung se pomalými krůčky chystá na trh uvést Samsung Galaxy Note 10.1. Jedná se o druhého zástupce řady Note, která se specializuje na ovládání smartphonů dotykovým perem. Při svém představení na veletrhu MWC byl Note 10.1 jen lehce inovovanou verzí Tabu 2 10.1, prakticky jen s dodaným perem a nůší aplikací k tomu. Samsung se později rozhodl, že hardware tabletu ještě vylepší, zatím ale oficiálně nic neoznámil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Základní balení tabletu odhalilo jeho specifikace, stylus se zacvakává do těla přístroje.

Určitým vodítkem k finální specifikaci tabletu může být článek jihokorejského uživatele, kterému se podařilo dostat se k prodejní verzi Galaxy Note 10.1. Podle specifikací na krabici má tablet čtyřjádrový 1,4GHz procesor Exynos, 2GB paměť RAM a 10,1" displej s rozlišením WXGA. Tablet dále disponuje podporou Wi-Fi, Bluetooth, HSPA+, GPS a Glonass. Šestnáctigigová paměť půjde rozšířit kartami microSD, 5Mpix fotoaparát bude pořizovat i Full HD videa. V útrobách bude umístěna 7000mAh baterie, v základním balení se objeví také dotykové pero S Pen, které půjde zacvaknout přímo to krytu tabletu. Ten jinak poběží na Androidu 4.0 s grafickou nadstavbou TouchWiz.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Základní plocha Galaxy Note 10.1, na displeji půjdou od ruky kreslit poznámky a mělo by být možné si s tabletem i zavolat.

Tyto specifikace vypadají více, než nadějně. Nesmíme ale zapomenout, že modely v Jižní Korei mají často oproti mezinárodním verzím jednotlivých modelů mírné odchylky ve specifikacích. Například Samsung Galaxy S III se tam prodává ve verzi se čtyřjádrovým procesorem Exynos a 2 GB operační paměti k tomu. Je tedy možné, že u nás prodávaná verze bude mít trochu snížené specifikace.

Souběžně se na internetu objevila reklama na Samsung Galaxy Note 10.1, která v dobrém světle ukazuje používání tabletu ve firemní sféře. Vypadá to, že se nový Note pomalými krůčky blíží na trh.

Diskuze (5) Další článek: Free žaluje konkurenci: Dotování mobilů je lichva

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Nov, Jižní Korei, Galax Note, GAL, Samsun, Note, Prodávaná verze