Samsung Galaxy S4: číňané jsou o krok napřed

Čínští plagiátoři jsou stále troufalejší. Často u nich vídáme variace napodobující již představené přístroje, které se ještě nedostaly do prodeje. Dnešní úlovek ale míří daleko výše - seznamte se Samsungem Galaxy S IV. Začněme u okopírované krabičky, ve které se místo římské číslice III objevila stejným fontem napsaná čtyřka. Na první pohled se jedná o zařízení s designovým odkazem na Galaxy S II.

Aktualizováno: ...a takhle to vypadalo, když Samsung představil skutečný Galaxy S4

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V hlavní nabídce narazíme i na ikonu SamsungApps. I krabička se dočkala malého vylepšení.

Displej má úhlopříčku 4,7" a rozlišení 800 x 480 pixelů. V těle tepe jednojádrový 1GHz procesor MTK MT6575, k dispozici je i 512MB operační paměti, interní paměť má kapacitu 4 GB. Za větší úložný prostor je pak třeba si připlatit. Zařízení podporuje standardní čtyřpásmové GSM sítě, takže se dá používat i v naších zeměpisných šířkách, pro připojení k internetu poslouží 3G nebo Wi-Fi. Na zadní části najdeme, mimo loga výrobce a logotypu Galaxy S IV, 5Mpix fotoaparát. Snad jedinou potěšitelnou zprávou může být přítomnost dvou slotů pro SIM karty, zdali mohou být obě aktivní současně, nám ale není známo.

V zařízení je nainstalován Android 4.0 Ice Cream Sandwich (na screenshotech je uváděn neexistující Android 4.2.0) včetně poslední verze grafické nadstavby TouchWiz od Samsungu, kterou můžete nalézt např. u modelu Galaxy S III. V telefonu dále mj. najdete přístup na portál Google Play i na vlastní obchod Samsungu - SamsungApps. Ptáte se na cenu? Po přepočtu se dostáváme na částku 3500 Kč včetně poštovného zdarma!  Zařízení je k dispozici k nahlédnutí zde, prodává se pod označením HDC Galaxy S4 i9400, takže bylo okopírováno i značení telefonu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Screenshoty z HDC Galaxy S IV - TouchWiz, dva druhy OTA aktualizací a Android 4.2.0...

O telefonu jsme se dozvěděli na YouTube kanále společnosti AndroidSale, která se ve velkým specializuje na přesné kopie úspěšných smartphonů. V nabídce tak narazíme i na kopie Galaxy S III (pod názvy Kungfu 3, HDC Galaxy S3 Pro), Galaxy Note (STAR Galaxy Note i9220), iPhonu (Googphone I5) a dalších zařízení. V případě „Galaxy S IV“ je ale zarážející, co všechno si plagiátoři dovolí. Doposud se kopíroval jen design bez původních log, nyní v telefonu najdete logo Samsung, jeho grafickou nadstavbu v systému i ikonu SamsungApps.

Diskuze (22) Další článek: Tabulkový souboj: iPhone 5 × Galaxy SIII × Lumia 920

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsun, Čina, Galaxy s, Krok, Cin, HDC, GAL, Sam, Číňan