Samsung investuje stovky milionů dolarů do výroby flexibilních OLED

Divize Samsung Display, která je u jihokorejského výrobce zodpovědná za výrobu obrazových panelů, zaznamenala zvýšenou poptávku po OLED displejích pro smartphony, na což hodlá reagovat zvýšením výroby. V továrně na flexibilní OLED panely v továrně Tangjeong v jihokorejské provincii Jižní Čchungčchong tak mají brzy přibýt nové výrobní linky.

Podle několika zdrojů Samsung v nedávné době podruhé ve velkém investuje do výroby OLED displejů. Současná investice má hodnotu zhruba 326 milionů dolarů (v přepočtu přes 8 miliard Kč), díky sa výrobní kapacita zdvojnásobí, z 15 tisíc OLED panelů formátu A3 na 30 tisíc panelů za jeden kalendářní měsíc. Továrna Tangjeong se tak stane největším závodem Samsungu pro výrobu OLED displejů. Nové výrobní linky mají být v provozu již začátkem příštího roku, v němž Samsung plánuje měsíčně vyrobit 90 000 panelů.

Zákulisní zdroje hovoří o tom, že Samsung navyšuje výrobní kapacity, aby pokryl poptávku po OLED displejích od Applu. Proslýchá se, že iPhony příští generace by měly být osazeny právě těmito displeji. Samsung ale nebude jediným dodavatelem, displeje bude Applu dodávat i LG Display a JDI (Japan Display Inc.).

Divizi SDI, která je součástí konglomerátu Samsung, ale na druhou stranu čeká propouštění. Část společnosti, která se stará o výrobu polovodičových součástí a baterií, odprodala koncem loňské roku složku věnující se chemickému byznysu (31,5% podíl) společnosti Lotto Chemical. Očekává se tedy propouštění některých zaměstnanců a hlavně změna zaměření. Divize SDI se bude věnovat výrobě elektrovozidel a baterií.

Via BusinessKorea, Yonhapnews

Diskuze (1) Další článek: Kovertibilní Alcatel Plus 10 přijde na český trh. Víme kdy a za kolik

Témata článku: LG, Samsung, , , , , Building, Jediný dodavatel, Výrobní kapacita, Továrna, Konglomerát, Dolar, Část společnosti, Sto milionů, Yonhap, Samsun, Obrazový panel, Flexible OLED, Mil, Sto, F +, Flex, Flexibilní oled, Sam,