Samsung kupuje LoopPay. Podchytí si tak mobilní platby

Už dříve prosakovaly informace, že Samsung hodlá dohnat Apple a připravuje vlastní systém mobilních plateb. Podle spekulací, které se nyní ukázaly být správné, bude spolupracovat s firmou LoopPay. A spolupráce to bude velmi úzká, neboť Samsung podle dnešního tiskového vyjádření malou americkou firmu rovnou kupuje. Tím si pojistí, že platební řešení založené na přenosu magnetického signálu mezi smartphonem a terminálem, nebude moci používat bez jeho vůle žádný další výrobce.

Klepněte pro větší obrázek

Služba Samsung Pay má být představena 1. března na veletrhu MWC 2015 společně se smartphonem Samsung Galaxy S6. Výhodou platebního řešení LoopPay je, že není závislé ani na mobilních operátorech, ani na bezkontaktní technologii NFC, kterou starší terminály nemají ještě zabudovanou. Samsung tak sází na rychlé rozšíření svých plateb díky použití technologie na přenos magnetického signálu MSP (Magnetic Secure Transmission), se kterou umí pracovat většina stávajících terminálů.

Dosud bylo možné platby LoopPay používat s mobilními zařízeními díky doplňkovým krytům nebo příslušenství, do nichž byl komunikační modul zabudován. Smartphony od Samsungu se tak stanou prvními mobily, které v sobě budou technologii LoopPay přímo obsahovat. Jihokorejská firma neprozradila, za kolik LoopPay získala. Společnost bude existovat dál pod vlastním názvem a bude úzce spolupracovat s mobilní divizí Samsungu.

Diskuze (13) Další článek: Qualcomm představuje čtveřici nových mobilních čipsetů

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Kup, PLA, Mobil, T Mobil, Plát, Sam, Platební řešení, T - Mobil, Komunikační modul, MOBI