Samsung může prodávat modifikovaný Galaxy Tab v Německu

Německý soud povolil jihokorejské firmě Samsung Electronics prodávat novou, přepracovanou verzi tabletu Galaxy Tab v zemi. Zamítl tak stížnost konkurenční americké firmy Apple, která chtěla prodej tabletu zablokovat. Soud ve svém rozhodnutí uvedl, že Samsung změnil design nového tabletu do té míry, že již neporušuje práva Applu nebo zákony hospodářské soutěže v Německu. Nový tablet již není podle soudu „otrockou“ kopií iPadu.

V září německá justice zakázala Samsungu prodávat na místním trhu jeho tablet Galaxy Tab 10.1, protože byl velmi podobný konkurenčnímu přístroji iPad firmy Apple. Na konci ledna pak své rozhodnutí potvrdil. Samsung proto přepracoval svůj tablet a nazval ho Galaxy Tab 10.1N. Apple se snažil zabránit prodeji i tohoto modelu.

Klepněte pro větší obrázek
Hlavní rozdíl mezi přepracovanou verzí tabletu 10.1N (nahoře) a původní 10.1 (dole) představují širší okraje s reproduktory

Apple vede spory s několika konkurenčními výrobci chytrých telefonů a tabletů po celém světě. Spor mezi Applem a Samsungem je však zvlášť tvrdý, protože tablety Galaxy s operačním systémem Android od americké firmy Google jsou pro iPady silnou konkurencí. Samsung už nyní speciálně pro německý trh designově přepracoval i menší sedmipalcovou verzi tabletu a nabídne jej jako Galaxy Tab 7.0N Plus.

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy „otrocky“ kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí, včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Klepněte pro větší obrázek
LXaByoJZshc
Diskuze (28) Další článek: Česká pošta: sledujte zásilky na svém smartphonu

Témata článku: Apple, Samsung, , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Tab 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Tab 10.1 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus, Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus 32GB 3G, Sam, Pro +, Německý trh, Němec, Tab, GAL, Místní trh, Samsun