Samsung nabídne dva ohebné smartphony. Už v roce 2017!

Samsung podle všeho na příští rok nepřipravuje jedno, ale hned dvě zařízení, která mají disponovat skládacím displejem. Má se jednat o novou generaci OLED displejů, které půjde v polovině přeložit, což otevírá dveře novým konstrukcím mobilních zařízení. Jeden z chystaných modelů má být osmipalcovým tabletem, který půjde složit do kompaktnějšího těla s 5" displejem, které půjde dále používat jako smartphone.

Analytik IBK Securities, Lee Seung Woo, se ke skladatelným zařízením vyjádřil takto: „Tyto produkty mohou být skutečně revoluční, Samsung však musí přijít s uživatelským rozhraním, které je vhodné pro skladatelná zařízení“. A dodává: „Nejpravděpodobněji zatím vypadá příští rok. Největší problém měl Samsung s výrobou průhledných plastových částí, které musely být odolné. Tento problém je však nyní již vyřešen.“

Samsung vidí skladatelné smartphony jako konkurenční výhodu, protože na trhu žádné podobné zařízení neexistuje. Samsung chce mít určitou formu exkluzivity a s patřičným náskokem, protože už koncem příštího roku by měl být výhradním dodavatelem Super AMOLED panelů pro nové iPhony. Jihokorejci tak přijdou o jednu ze svých klíčových součástí. Jíž dříve nabídli konkurenci i dvakrát zahnuté Super AMOLED displeje, používá jej např. nové Meizu či BlackBerry Priv.

Představení dvou nových Samsungů se skladatelným displejem se očekává na veletrhu MWC 2017, který se uskuteční v prvním čtvrtletí příštího roku. A zcela jistě se nebude jednat o modely řady Galaxy S, pro flexibilní zařízení bude vyhrazena nová modelová řada Galaxy X.

Via Bloomberg

Diskuze (9) Další článek: O2 nepočítá Spotify do FUP a dá 3 měsíce Spotify Premium zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , , Blackberry Priv, Samsung Galaxy S, Sam, Podobné zařízení, Skladatel, Chystaný model, Modelová řada, Velká zakázka, Skládací galaxy, Stejné označení, Výhradní dodavatel, SMA, Zakázka, Flexibilní zařízení, Samsun