Samsung nemá vlastní LTE-A čip, u Exynosů používá Intel XMM 7260

Samsungu se zřejmě nedaří vývoj vlastního LTE-A čipu pro své procesory Exynos, proto jihokorejský výrobce vsadil na Intel. Ten na svém webu v krátké zprávě informuje o tom, že je jeho LTE-A modem XMM 7260 nasazen u mezinárodní varianty Galaxy Note 4 a u Galaxy Alpha. V prvním případě je však zmiňována Exynos varianta s označením SM-N910S, zatímco u nás se prodává verze SM-N910F se Snapdragonem. V ČR se tak můžete s LTE-A čipem Intelu setkat pouze u Galaxy Alpha s Exynosem 5430. V USA je navíc tento čip obsažen v tabletech Galaxy Tab S 8.4 a Tab S 10.5. 

Klepněte pro větší obrázek
Samsung u nových modelů s Exynosem vsadil na LTE-A čip od Intelu

Modem Intel XMM 7260 podporuje agregaci operátorů, LTE Cat. 6 a 22 pásem LTE. Další zařízení s tímto modemem se na trhu objeví koncem letošního roku.

Zdroj: Intel 

Váš názor Další článek: Prototyp z FIG Labs: chytré hodinky promítnou tlačítka na kůži ruky

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Sam, Čip, Momentum, Samsung Ne, Samsun,