Samsung Pay: jihokorejci připravují platby mezi smartphony

Samsung již několik měsíců provozuje v USA a Jižní Koreji mobilní platby Samsung Pay, které jsou kompatibilní, jak s MST (Magnetic Secure Transmission), tak i s NFC terminály. Při placení zboží tak místo papírových bankovek, mincí nebo platební karty jen k terminálu přiložíte váš smartphone - Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ či Note 5.

A jaká bude budoucnost Samsung Pay? Mimo prvořadého rozšíření dostupnosti do Evropy se hovoří i o další expanzi - „peer-to-peer“ platbách. Z toho budou profitovat zejména menší obchodníci i běžná uživatelská veřejnost. Pronájem samostatných platebních terminálů, resp. odvádění několika procent z každé karetní transakce bance, je v řadě odvětví nemyslitelná. Přímé platby z mobilu na mobil by měly výrazně snížit poplatky z plateb a tím i novou technologii o něco zvýhodnit.

Samsung se startupem Hankook NFC vyvíjí aplikační řešení, které by mohlo z běžného smartphonu „vytvořit“ něco na způsob NFC terminálu. To by v konečném důsledku mohlo zvýšit rozsah a dostupnost plateb Samsung Pay. V takto vybavených smartphonech byste totiž mohli platit, jak bezkontaktními kartami, tak i smartphony. Samsung nezveřejnil žádné datum, kdy spustí „peer-to-peer“ platby, v USA však již tento způsob placení běží v testovacím režimu.

Via BusinessKorea

Diskuze (3) Další článek: Asus potvrdil, že pracuje na produktu pro rozšířenou realitu

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsun, Plát, PLA, Sam, Aplikační řešení, Bezkontaktní karta, MST, Pronájem, Pay, Milión uživatelů, Mez, SMA