Samsung posiluje pozici na trhu smartphonů

Podle agentury Reuters, která se obrátila na 41 analytiků z celého světa s dotazem na aktuální stav mobilního trhu, posiluje Samsung svoji pozici na mobilním trhu. I když oficiální výsledky za druhé čtvrtletí ještě nebyly oznámeny, Samsung měl ve druhém čtvrtletí tohoto roku dodat zákazníkům 50 milionů smartphonů. Bývalý leader segmentu smartphonů, Apple, za stejný časový úsek očekával prodej 30,5 milionů zařízení.

Klepněte pro větší obrázek 
Samsung posiluje svoji pozici na trhu, jaká budou konečná čísla zatím přesně nevíme, odhady jsou ale velmi optimistické.

Samsungu k úspěchu v, jinak klidném čtvrtletí, co se týče prodejů, pomohl vstup nové vlajkové lodi, modelu Galaxy S III, na trh. První modely se dostaly ke koncovým zákazníkům v květnu, začátkem třetího čtvrtletí se model dostal i do zámoří, takže se očekává, že se výborné prodeje zařízení přenesou i do třetího čtvrtletí. Pokud se podíváme na celkové očekávané prodeje, měl by Samsung prodat o 15,7 milionů zařízení (feature phone i smartphony dohromady), než Nokia. V prvním čtvrtletí nebyl rozdíl až tak velký (Samsung prodal o 3,4 milionu zařízení více) a tak se množí dohady o tom, že Samsung posiluje svoji pozici na trhu i tím, že přebírá dřívější uživatele telefonů Nokia.

Oficiální finanční výsledky za druhé čtvrtletí budou známy za několik dní, budeme vás o nich informovat.

Diskuze (18) Další článek: SuperFórum.cz 2.0 pro Android: Víc hlav víc ví

Témata článku: Apple, Nokia, Samsung, , Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsun, Trh, Sam, SMA