Samsung představil tabletofon Galaxy Note FE. Sedmička v názvu (naštěstí) chybí

Samsung Galaxy Note 7 po svém neslavném stažení z trhu zažije obrodu v podání modelu Galaxy Note FE (Fan Edition). Ten je totiž jeho oficiální repasovanou variantou, která se s odstupem času dostane do prodeje. Jihokorejci z názvu nakonec vypustili i onu „nešťastnou“ sedmičku, bude se jednat o „fanouškovskou edici“ Galaxy Note bez bližšího číselného označení. A to je vzhledem ke stále trvajícím sankcím na letištích, z pohledu budoucích majitelů Notu FE, jen dobře...

Repasovaná verze se začne prodávat 7. 7. 2017 na domovském trhu v Jižní Koreji, odkud by se měl telefon dostat do další, převážně asijských zemí. Z dřívějška máme informaci o tom, že se tabletofon v ČR prodávat nebude, zejména s ohledem na to, že by již na přelomu srpna a září měl být představen nový Galaxy Note 8.

Galaxy Note FE je již u jihokorejského operátora LG U+ k dispozici pro předobjednání, cena telefonu odpovídá částce 536 EUR, resp. zhruba 14 tisícům korun. Původně spekulovaná částka však byla ještě nižší. Oproti Galaxy Note 7 (recenze zde) bude mít telefon 3 200 mAh baterii (tj. 300 mAh kapacitně menší), poběží na Snapdragonu 821, navíc bude mít hlasového průvodce Bixby a novou verzi Androidu Nougat s uživatelským prostředím po vzoru Galaxy S8 (recenze zde).

Samsung očekává, že v Jižní Koreji prodá 400 tisíc kusů Galaxy Note FE, na výběr bude v modré, stříbrné, zlaté a černé. Zdali to je meta reálná či nadsazená, uvidíme již za několik měsíců.

Zdroj Droidholic, WSJ, GSMarena

Diskuze (8) Další článek: Vodafone svádí k zakousnutí do jablečných tabletů, přidal ale i další novinky [ceník]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 7, Sam, Částka, Poster, Tabletofon, Číselné označení, Note FE, GAL, Samsun, Galax Note, Odlišný vzhled, Fan Edition, Pře,