Samsung si patentoval chytrý prsten. Dostane se brzy do prodeje?

Nositelnosti, tím už dávno nejsou myšleny jen chytré hodinky a náramky. A podle nedávného patentu Samsungu, který byl zveřejněn v jižní koreji, by tento segment mohl již brzy zahrnovat i něco, co můžeme označit jako „chytrý“ prsten.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Poměrně detailní kresba v patentovém návrhu od Samsungu, který se týká chytrého prstenu

Patenty často mívají jen schematické nákresy, ovšem Smart Ring od Samsungu je na nich vyobrazen až podezřele detailně. Můžeme se tedy domnívat, že už jej jihokorejci mají téměř hotový? Na straně prstenu se nacházejí dvě miniaturní tlačítka (+ a -), která mají zřejmě sloužit k přijmutí a odmítnutí hovoru. Na vnitřní straně prstenu najdeme spoustu „teček“, což by mohlo znamenat např. přítomnost snímače srdečního tepu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Součástí patentu je i bezdrátový nabíjecí dock pro prsten

 

A další využití prstenu? Někteří se domnívají, že jeho otáčení na prstu by mohlo být možné ovládat některé hry, které se spouští v brýlích virtuální reality Gear VR. V běžném pohotovostním stavu by mohl vibracemi upozornit na příchozí notifikace či dokonce počítat ušlé kroky, třeba, když se vzdálíte od vašeho smartphonu.

A kdy bychom se mohli dočkat chytrého prstenu od Samsungu? Zatím se nejvíce nabízí únor příštího roku, a to ve spojitosti s představením smartphonu Galaxy S8.

Via Galaxyclub

Diskuze (5) Další článek: EU ruší roaming. Komise navrhuje až 90 dní jako s domácím tarifem

Témata článku: Samsung, , , , , Prodej, Chytrý, No Tim, Brzy, Slim, Pro +, Sam, Prsten, Detailní kresba, Prst, Příchozí notifikace, Pohotovostní stav, DOS, Smart Ring, Nabíjecí dock, Samsun