Samsung spolupracuje s McAfee. Antivirus je součástí Galaxy S8 i chytrých televizí

Antivirová společnost McAfee dnes oznámila úzkou spolupráci s jihokorejským Samsungem, ze které vyplývá, že její antivirový program bude předinstalován v chytrých televizích, noteboocích od Samsungu a také u dvojice modelů řady Galaxy S8.

Společnost McAfee byla v roce 2010 odkoupena Intelem, a její ochranná řešení byla přejmenována na Intel Security. V průběhu letošního března se Intel Security opět přejmenoval na McAfee, a stal se z něj „spinout“ Intelu. A právě ten oznámil rozšířené partnerství s jihokorejským Samsungem.

V rámci něho bude do všech letošních notebooků Samsungu instalována 60denní trial verze McAfee LiveSafe. Antivirus od McAfee je k dispozici i pro chytré televize Smart TV od Samsungu, i když zatím pouze v USA a Jižní Koreji. Odsud by se ale měla tato nabídka rozšířit i do dalších zemí světa. 

McAfee VirusScan je předinstalován i u letošních Galaxy S8 a Galaxy S8+, a v minulých letech jsme jej mohli nalézt i u modelů Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S7 a S7 Edge. Antivirus je integrován v Nastavení - Údržba zařízení - Zabezpečení zařízení a je třeba jej napoprvé ručně aktivovat. Je navíc pravděpodobné, že se McAfee objeví i u dalších letošních smartphonů od Samsungu.

Zdroj Techcrunch, McAfee

Diskuze (17) Další článek: Opráší LG tradici „mini“ derivátů? Pokud ano, úplně mini stejně nebudou

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Ant, Sam,