Samsung spouští u Galaxy S III update na Android 4.1.2

Samsung dnešním dnem začal do světa vypouštět nejnovější firmwarovou aktualizaci pro model Galaxy S III, která přináší Android Jelly Bean ve verzi 4.1.2. V tuto chvíli je update opět nejprve uvolněn pro polské modely s produktovými kódy XEO. Na update tak v našich končinách mohou dosáhnout někteří uživatelé dovozových přístrojů od našeho severního souseda, neoficiálně jej můžete do telefonu nahrát přes aplikaci Odin, firmware můžete stáhnout zde. Doporučujeme však pár dní počkat, updaty na novou verzi systému by měly brzy následovat i v jiných zemích. Vyhnete se navíc i možným problémům při updatu neoficiální cestou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Group Cast a nová podoba Fotogalerie. Aplikace Paper Artist byla donedávna k dispozici pouze pro modely Galaxy Note II a Galaxy Camera, nyní se objevuje i na Galaxy S III.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek
Funkce Multidisplej zobrazí na displeji dvě aplikace najednou, stavové zprávy mají různé interaktivní prvky, screenshot lze upravit, na zmeškaný hovor pak odpovědět textovkou nebo voláním. Nastavení inteligentního otočení v případě orientace displeje.

Co nový update přináší? V prvé řadě se funkcionalita Galaxy S III přibližuje Samsungu Galaxy Note II. V systému přibyla funkce Multidisplej, díky které mohou být na displeji zobrazeny dvě aplikace současně. Co se týče aplikací, nově se objevuje Paper Artist a Group Cast, pro sdílení obrázků, dokumentů a hudby v reálném čase. Upravena byla i aplikace Galerie, která je nyní stejná jako u Notu II. Můžete měnit zobrazení fotek v podobě 3D alba nebo šroubovice s obrázky. Úprav se dočkala i notifikační lišta, rychlé nastavování jasu displeje může být nyní deaktivováno. Díky funkci Smart Rotation (Inteligentní otočení) nyní může být orientace displeje změněna podle toho, z jakého úhlu se na displej telefonu díváte.

O dostupnosti Androidu 4.1.2 pro Galaxy S III z oficiální české distribuce a od operátorů, vás budeme samozřejmě informovat. K dispozici bude ke stažení přes desktopovou aplikaci Kies nebo přes OTA aktualizace přímo v telefonu.

 

Diskuze (26) Další článek: Nokia Lumia 620: kompaktní, levná a barevná

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Možný problém, Samsung Galaxy, GAL, Sam, Galaxy s, #Android, Samsun,