Samsung ukázal samostatné brýle pro virtuální realitu se sledováním pohybu očí

Na veletrhu MWC v Šanghaji jihokorejci ukázali referenční návrh samostatných brýlí virtuální reality, které pro své fungování nepotřebují vložený smartphone. Interní název brýlí je Samsung ExynosVR III, a jedná se o model, který běží na Exynosu M2 Dual s grafickým čipem ARM Mali G71 MP20. Nové brýle podporují zobrazení v rozlišení 4K až se 75 fps, v případě WQHD rozlišení je snímkovací frekvence až 90 fps.

Přídavný prostor na přední straně brýlí je určen pro několik kamer, které sledují pohyb vašich očí. Samotný referenční návrh ale ještě není dotažen do konce, Samsung v něm plánuje sledování vašich rukou, rozeznávání hlasových povelů a brýle mají dokonce zvládnout rozpoznávat i váš výraz tváře. Prototypové zařízení se následně může stát vzorem pro komerční produkt, např. pro dlouho spekulované samostatné VR brýle od Samsungu.

A pokud půjde vše podle plánu, mohli bychom se nových samostatných VR brýlí od Samsungu dočkat již příští rok na veletrhu MWC v Barceloně.

Nejnovější generace brýlí Samsung Gear VR s ovladačem:

Zdroj Uploadvr

Váš názor Další článek: Praha zažila světovou premiéru vodotěsných tanků mezi mobily

Témata článku: , , , , , , , , Upload, Hlasový povel, Nejnovější generace, Povel, Interní název, Snímkovací frekvence, Sam, Šanghaj, Vložený smartphone, MWC v Šanghaji, Samsun, Real, Komerční produkt, Pohyb, Úkaz, Vir, Sledování pohybů