Samsung v aktualizaci Galaxy S5 vrací zpět tichý režim i blokování

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že Samsungy s Lollipopem ztratily tichý režim. Ten byl sice dostupný přes režim Přerušení, ovšem běžný uživatel neměl jak se tuto informaci dozvědět. Samsung navíc převzal Přerušení od Googlu jen napůl, přičemž kompletně odstranil dříve výborně fungující Blokovací režim. Minimálně jsme postrádali automatickou blokaci v zadaném časovém intervalu. Nehledě na to, že Přerušení bylo do češtiny nevhodně pojmenované, takže jste ani vlastně nevěděli, co aktivujete.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jak to bylo dříve... Přerušit či nepřerušit? A kde je nastavení časového intervalu?

Samsung včera vydal softwarovou aktualizaci s označením G900FXXU1BOB7, která do úprav zvuku a blokování přináší zásadní úpravy. V prvé řadě bylo Přerušení přejmenováno na Režim Nerušit. Ten má pouze dvě pozice, buď je zapnutý nebo vypnutý, prioritní režim byl odstraněn. Informace o aktivním režimu Nerušit je viditelná již v heads-up notifikacích na lockscreenu a také i v horní výsuvné liště. Pokud zaškrtnete režim Nerušit, nebudou se ozývat žádné zvuky oznámení, hovorů, událostí a dalších aplikací. Můžete však povolit výjimky, tedy osoby, od kterých se vám mají zprávy a hovory ozývat i přes nastavenou blokaci. Výjimku můžete dále přidat událostem a připomenutím, budíkům či jiným aplikacím. Tato funkce ale zatím není funkční.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Režim Nerušit je viditelný na zamykací obrazovce i ve výsuvné liště. Buď jej zapnete a máte od všeho pokoj, nebo můžete udělit výjimky druhům notifikacím nebo vašim kontaktům. Přibyl také plán pro automatickou aktivaci režimu Nerušit. U potvrzení výjimek jednotlivým aplikacím však Nastavení zatím padá, zřejmě to je příprava do budoucna

Konečně se u Samsung objevuje i Plán, tedy nastavení automatické aktivace režimu Nerušit. Můžete si vybrat dny a také čas, mezi kterým má být blokování automaticky zapnuté. Třešničkou na dortu je pak návrat tichého režimu, který je opět třetí volbou, pokud upravujete zvuky přes zástupce v horní liště. Nová softwarová aktualizace, která zůstává na Androidu 5.0 Lollipop, je zatím dostupná pouze pro Velkou Británii, ovšem brzy by se měla dostat do celé Evropy. A za úpravu režimu Přerušení rozhodně stojí za to si na ni počkat. A pokud čekat nechcete, můžete si firmware stáhnout zde.

Diskuze (19) Další článek: První tranzistory z jednoatomové struktury křemíku

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S5, Rez, Aktivní režim, Řez, Tichý režim, Sam, Blokování, GAL, Samsung Galaxy s, Blok, Režim, Akt, Softwarová aktualizace, Tichý, Samsun, Galaxy s,