Samsung začíná s aktualizacemi Galaxy S6 a S6 Edge na Nougat [oživeno]

Samsung ještě neskončil s aktualizacemi „es sedmiček“ na Android Nougat, a už se na řadu dostávají předloňské „es šestky“. Abychom ale byli přesní, updaty byly zahájeny v průběhu včerejšího dne, a zatím se velkým obloukem vyhýbají České republice. Aktualizace jsou zatím uvolňovány jen pro Galaxy S6 Edge pořízených u vybraných evropských operátorů.

Samotná aktualizace má velikost 1,3 GB a ve většině případů se nabídne automaticky. Alternativně se na její dostupnost můžete „dotázat“ přes Nastavení - O zařízení - Stáhnout aktualizace ručně. Budoucí zájemce může zajímat i manuál k S6 Edge běžícímu na Nougat, který si můžete stáhnout ze stránek Samsungu.

Mezi systémové novinky patří zejména nové světlejší systémové schéma, přepracovaná lišta s rychlými zástupci, možnost upravit rozlišení displeje či filtr modrého světla. Režim Always On ale ani s Nougatem na „es šestky“ nedorazí.

Via Sammobile


Oživeno 14.3. 9:00: Do ČR se již pomalu dostávají aktualizace pro modely Galaxy S6 a S6 Edge na Android Nougat. Jako první začal update nabízet operátor Vodafone, pokud jste si tedy telefony pořídili u něj, vyskočí vám aktualizace automaticky nebo se na ni můžete „dotázat“ přes Nastavení - O zařízení - Stáhnout aktualizace ručně.

Verze pro Galaxy S6 má označení G920FXXU5EQBG, varianta firmwaru pro Galaxy S6 Edge je označena analogicky - G925FXXU5EQBG. Před aktualizací doporučujeme telefon zálohovat pomocí aplikace Smart Switch do počítače, po aktualizaci pak doporučujeme provést obnovení do továrního nastavení. Poté můžete zálohu z PC nahrát zpět do telefonu.

Jaké systémové změny s sebou přináší aktualizace na Android 7.0 Nougat, jsme vám již ukázali v našem dřívějším článku.

Diskuze (21) Další článek: Domlouvají se operátoři na cenách? ÚOHS bude šetřit, ČTÚ analyzuje

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsun, Sam, Edge +, Obrazec, Evropský operátor, GAL, Velký oblouk, Galaxy s, Systémové schéma, Samsung Galaxy s, SmartSwitch