Samsungy Galaxy C5 a C7: „známý“ design a dostupnost pouze v Číně

Samsung nabízí své Android smartphony v řadách Galaxy J, E, A a S, k nimž brzy přibude modelová řada Galaxy C. Ale nebojte se, jihokorejci nám v Evropě hlavu s označením telefonů plést nebudou, a novou řadu Galaxy C uvedou exkluzivně pouze v Číně. Samozřejmě, nikde není psáno, že se tyto novinky výhledově neobjeví alespoň na některých vybraných světových trzích, ovšem příliš bychom na to nesázeli.

Na nové modely Galaxy C5 a Galaxy C7 se tedy podíváme spíše pohledem „o co na našem trhu přicházíme“. Jednat se bude o celokovová zařízení, která se na trh dostanou hned s Androidem 6.0 Marshmallow. A jedna pikantnost hned na začátek, zadní strana telefonů se náramně podobá HTC One M9.

Klepněte pro větší obrázek
HTC One M9 - pozorně si všimněte designu zadní strany tohoto smartphonu

Menší Galaxy C5 má rozměry 146 × 72 × 7 mm a váží 153 gramů. Je osazen 5,2" Super AMOLED displejem s Full HD rozlišením a běží na osmijádrovém procesoru Snapdragon 617. Zřejmě nejvýraznější položkou ve specifikacích je hned 4GB operační paměť. A pokud takovouto RAM najdeme u zařízení vyšší střední třídy, je očekávaná 6GB RAM u Galaxy Note 6 naprosto reálným parametrem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fotografie Samsungu Galaxy C5 pocházející z čínského certifikačního úřadu TENAA

Telefon má mít dále 16Mpix fotoaparát s dvojicí přisvětlovacích diod, 8Mpix kamerku pro selfie a 2 600mAh baterii. Samsung do oběhu pošle hned dvě paměťové varianty, a to s 32 či 64GB interním úložištěm a současnou podporou microSD karet.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S5 na prvním živém snímku

Samsung Galaxy C7 by měl vycházet z „pětkového“ modelu, úhlopříčka Full HD displeje má být navýšena na 5,7 palců. Snapdragon 625 opět doplní 4GB RAM, baterie bude mít kapacitu 3 300mAh. Zbytek specifikací zůstává stejný jako u Galaxy C5.

Via Phonearena, Sammobile

Diskuze (2) Další článek: Z Muzea na Roztyly. Metro dostane signál i v tunelech

Témata článku: Samsung, , , , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy C5, Samsung Galaxy C7, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S5, DESI, Sam, Cin, Modelová řada, Děs, Galaxy c, DOS, Známý design, Dostupnost,