Sharp se vrátí se smartphony do Evropy. Chce se svézt na vlně bezrámečkového designu

Sharp plánuje návrat na evropský mobilní trh. V průběhu uplynulého veletrhu IFA v Berlíně to oznámil šéf japonské společnosti Jeng-Wu Tai. První nový smartphone určený pro Evropu má být představen na únorovém veletrhu MWC 2018 v Barceloně.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sharp Aquos S2 má podobný design jako smartphone Essential Phone

Japonci patří mezi technologicky nejvyspělejší výrobce elektroniky na světě. Prodejně už se jim ale tolik nedaří, což byl také v minulosti důvod, proč se Sharp z evropského trhu stáhl. V současnosti prodává mobilní zařízení v domovském Japonsku, na několika dalších asijských trzích (Čína, Tchaj-wan, Malajsie, Singapur) a v omezené míře také ve Spojených státech.

Právě tam na veletrhu CES v roce 2015 upoutal smartphonem Aquos Crystal, který byl z dnešního pohledu prvním bezrámečkovým mobilem na světě. Sharp tak skoro o tři roky předběhl dobu – trend minimalistických rámečků se ve větší míře začal prosazovat až letos. I letos má Sharp své želízko v ohni – model Aquos S2. Snad už si ho napřesrok bude moci pořídit i evropský zákazník.

Propagační video k modelu Sharp Aquos S2:

Diskuze (2) Další článek: Tohle nebude příjemné čtení. Za jak dlouho si na iPhone X vydělá Čech a Američan?

Témata článku: Sharp, , , , , , , , , , Japonská společnost, Podobný design, Singapur, Essential Phone, Evropský zákazník, Japonsko, Aquos Crystal, SMA, Evropa, Uplynulý veletrh, Bezrámečkový design, Velká míra, Propagační video, DESI, Essential pH