Skype funguje na webu. Bez aplikace, bez registrace, stačí poslat odkaz

Webové rozhraní nabízí Skype už delší dobu, doposud se však jednalo o online variantu desktopového klienta, do níž se bylo třeba přihlásit uživatelským účtem. Microsoft však nyní přišel se zajímavou novinkou, která se bude hodit třeba pro rychlé a jednorázové konverzace, odpadla totiž nutnost registrace.

Pokud nyní zamíříte na Skype.com, najdete zde i novou možnost Zahájit konverzaci. Po zadání svého jména dojde k otevření webového komunikátoru, v němž najdete také odkaz pro rychlé připojení do vaší konverzace. Pokud jej tedy odešlete kamarádovi nebo obchodnímu partnerovi, ten se po kliknutí rovnou ocitne ve vašem chatu. Funguje zde vše, co v běžném webovém rozhraní – kromě textu si tak můžete volat, a to i v podobě videohovorů. Pro tyto dvě možnosti je však již vyžadován doinstalovaný plugin v prohlížeči.

Klepněte pro větší obrázek
Konverzaci lze vést přímo na webu Skypu ačkoliv ani jeden ze zúčastněných uživatelů nemá registrovaný Skype účet

Do takto zahájených konverzací se může připojit až 300 uživatelů a současně jich může být až 25 ve spojení pomocí videohovoru. V případě, že některý z účastníků má nainstalovaný běžný Skype, lze komunikovat přímo přes něj stejně jako v běžné skupinové konverzaci.

Diskuze (5) Další článek: Čína má astronomické sumy pro start-upy. Těší se na ně i Češi

Témata článku: Microsoft, , , Odkaz, Webové rozhraní, Obchodní partner, Registrace, Aplikace, Web, Rychlé připojení, A/B, F +