Sony Xperia XZ1 uniká na tiskových snímcích i s předpokládanou cenovkou

Představení nové vlajkové Xperie na veletrhu IFA v Berlíně je prakticky jisté. Už dříve unikly špionské fotografie smartphonu Sony Xperia XZ1, teď se k nim přidávají díky webu XperiaBlog.net i produktové snímky, které finální podobu zařízení potvrzují.

Design zařízení se proti Xperii XZ Premium nijak zásadně měnit nebude, v podstatě půjde o její zmenšeninu. Lesklá záda ale nahradí matný povrch a zatím není jednoznačné, z jakého materiálu bude vyroben. Nenápadná ryska od modulu s čidly pro fotoaparát k vrchnímu okraji dává šanci, že to bude kov, resp. hliníková slitina Alkaleido, kterou Sony použilo u loňského modelu Xperia XZ. Novinka bude vyráběna v několika barvách, dvě z nich budou černá a růžová.

Očekávaná výbava byla odhalena už dříve, takže posledním dílkem do skládačky okolo Xperie XZ1 zůstává její cena. A ani ta už není díky stránkám britského Amazonu úplně neznámá. Produktová stránka už byla z e-shopu sice stažena, ale u Xperie XZ1 svítila cenovka 599 liber. Vzhledem k tomu, že Sony v rámci Evropy výraznější cenové rozdíly nedělá, můžeme očekávat poměrně sympatickou cenovku okolo 17 tisíc korun. Zmenšená Xperia XZ1 Compact má být zhruba o tři tisíce levnější.

Xperia XZ1 bude částečně vycházet z aktuálního vlajkového modelu Sony:

Diskuze (12) Další článek: Všechna základní fakta o Samsungu Galaxy Note 8 v přehledné infografice

Témata článku: Sony, , , , , , , , Sony Xperia XZ1, Produktová stránka, Špionská fotografie, Snímek, Tiskový snímek, Hliníková slitina, Loňský model, Vrchní okraj, Pře, Britský Amazon, Tisk, Matný povrch, Cenovka, Finální podoba, Zmenšená Xperia, Sony Xperia, Lesklé záda