Speciální NFC prsten může nahradit bezkontaktní platební kartu

Rozličné technologie, které nám zjednodušují každodenní život, jsou na vzestupu, a tak není divu, že můžeme narazit např. na speciální prsteny pro bezkontaktní platby, díky kterým už ani nemusíte vytahovat kreditku.

O projektu jsme se dozvěděli už v roce 2015, kdy společnost Kerv vyrazila na crowdfundingový portál Kickstarter, nyní jsou prsteny k mání i na oficiálních stránkách výrobce s cenovkou 99 liber, tedy něco kolem 3 000 Kč. Prozatím bohužel pouze v Anglii, v případě úspěchu se ale prodej rozšíří i dál, do Spojených států, Austrálie a samozřejmě Evropy. Případně lze zařízení objednat.

Prsteny Kerv jsou díky certifikaci od MasterCard podporovány miliony terminálů po celém světě, jež obsahují bezdrátovou technologii společnosti, a dodávají se se speciálním účtem, na který můžete zasílat své peníze pro bezkontaktní platby. Prsteny samozřejmě fungují na bázi NFC čipu, který se aktivuje, kdykoliv je zařízení blízko čtečky.

Klepněte pro větší obrázek
K mání je nespočet barevných kombinací, svůj prsten si tak najde každý.

To ale není vše. V současné době jsou prsteny kompatibilní také s mnoha NFC zámky a bezpečnostními systémy, stejně jako smartphony a dalšími zařízeními. Spektrum perspektivního využití prstenů je tedy široké a bude rozhodně zajímavé sledovat, co všechno Kerv vymyslí.

Diskuze (2) Další článek: Facebook testuje „lajky“ v Messengeru

Témata článku: , , , , , Každodenní život, Speciál, PLA, Spojené státy, NFC čip, Další zařízení, Speciální NFC, Special, Plát, Karta, Spektrum, Bezpečnostní systém, Prsten, Prst, Crowdfunding, Crowdfundingový portál