Špičková Nubia Z17s přijde do Česka také jako Archos Diamond Omega

Spolupráce čínského výrobce Nubia s francouzskou značkou Archos je poměrně kuriózní. Nubia si sama designuje i vyrábí smartphony a potom je také prodává ve vybraných evropských zemích včetně České republiky. Archos nakupuje jako ODM producent své smartphony z různých zdrojů, mezi jinými i od Nubie, a opatřuje je vlastní značkou, pod kterou je následně prodává.

Kuriózní je fakt, že i na našem trhu tak můžeme narazit na identické smartphony (např. Nubia Z17 Mini – Archos Diamond Alpha, Nubia M2 Lite – Archos Diamond Gamma), které všechny vyrábí Nubia. Nebývá obvyklé, aby OEM výrobce (v tomto případě Nubia) poskytl ODM prodejci (Archos) zařízení s naprosto stejnou specifikací i designem, které i sám prodává pod vlastní značkou. Nubii to ale nevadí, a tak na českém trhu máme několik identických zařízení různých názvů.

Špičkový výkon i spousta paměti

Nejnověji se k nim přidá nový Archos Diamond Omega, jenž je pouze přejmenovaným, nedávno představeným vlajkovým modelem Nubia Z17s. V tomto případě v Evropě zřejmě Archos svého dodavatele předběhne, protože Nubia Z17s byla zatím představena pouze pro Čínu. Možná se také Nubia s Archosem dohodla, že na evropských trzích už budou působit jenom Francouzi, protože po modelech Z17 mini, M2 a M2 Lite už Nubia do Evropy svou vlajkovou Z17 nedodala. Ale to pouze spekulujeme.

Jisté je to, že telefony jsou naprosto identické, což je dobře. Nubia Z17s a tedy i Archos Diamond Omega jsou špičková zařízení bezrámečkového designu. Dotykový IPS displej narostl na úhlopříčku 5,73 palce při rozlišení 1 080 × 2 040 a poměru stran 17 : 9. Výkon zařízení dodává procesor Qualcomm Snapdragon 835. Archos dostane 8 GB operační paměti a 128GB vnitřní úložiště.

Baterie nabídne kapacitu 3 100 mAh. Telefon obsahuje dva duální fotoaparáty – jeden hlavní na zadní straně (12 + 23 Mpx, f1.8 + f2.0) a druhý pro selfie snímky na displejové straně (5 + 5 Mpx, f2.2). Prostředí Nubia UI 5.1, do kterého Archos nijak nezasahoval, je postaveno na Androidu 7.1 Nougat. Zařízení pracuje jako Dual SIM a podporuje všechna evropská LTE pásma. Novinka bude v prodeji od druhé poloviny listopadu za velmi konkurenční cenu 12 990 Kč.

Diskuze (5) Další článek: Huawei dnes představí novou vlajkovou loď. Nebo hned několik. Sledujte s námi

Témata článku: Nubia, , , , , , , , , , , , , , Bezrámečkový design, Displejová strana, Evropa, Diamond, Vnitřní úložiště, Zařízení, Diamond Alpha, Špičkové zařízení, Stejná specifikace, Česká republika, Konkurenční cena,