Staedtler: když se z pera Samsung S Pen stane „obyčejná“ tužka

Spolu s představení Galaxy Tab S3 jihokorejci ukázali i novou speciální edici S Penu, kterou vyrobila společnost Staedtler. Ta je známá především výrobou běžných tužek a právě do této podoby se stylizuje i nový stylus od Samsungu.

Celý název dotykového pera zní Noris digital for SAMSUNG a navenek se skutečně tváří jako běžná tužka. Tato varianta S Pen je delší, o něco užší, někomu se však může ovládat lépe. Jejím uvedením chce Samsung zřejmě zdůraznit, že stylus nemusí sloužit jen k zaznamenání rychlých poznámek, ale také třeba ke kreslení.

Tužka má jeden výrazný nedostatek, chybí ji akční tlačítko. Obrazovka Bezdotykového příkazu se sice zobrazí po přiblížení k hrotu k displeji, ovšem např. pořízení screenshotu či mazání čar nebude s tužkou fungovat. Noris digital není určeno jen pro Galaxy Tab S3 a Galaxy Book, je zpětně kompatibilní i se staršími modely řady Note. Psaní perem pod různým úhlem k displeji, které ovlivňuje tloušťku čáry, je však k dispozici jen u nových tabletů.

Diskuze (10) Další článek: 10 let zpoždění, ale jsou tu. Vyzkoušeli jsme Nokie s Androidem

Témata článku: Samsung, , , , , Samsun, Výrazný nedostatek, Galaxy Book, Nejlepší tablet, Tužka, Nový styl, Akční tlačítko, Kreslení, STAN, Samsung Galaxy Book, Sam, Pen, Nový stylus, S PEN, S Pen!, Celý název, Čáry,