Telefon pro hipstery nic neumí, a přesto stojí 4 tisíce korun

Ačkoliv společnosti Huawei, LG či Sony představily na letošním MWC to nejlepší z dnešního světa mobilních technologií, hlavní hvězdou barcelonského veletrhu byla přesto znovuzrozená Nokia 3310. Nejednalo se ale o jediný hloupý telefon, se kterým jsme se na výstavišti mohli setkat. Start-up The Light Phone totiž zašel ještě dál.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
The Light Phone se bude prodávat v černé a bílé variantě

Jejich telefon totiž neumí skutečně nic jiného než volat. Ideou při vývoji bylo oproštění se od dnešního světa plného technologií. The Light Phone je stvořen k tomu, aby byl užíván co nejméně. Běží sice na systému Android (avšak velmi ořezaném) a má základní procesor od Qualcommu, avšak kromě telefonování v 2G síti umí jen zrychlenou volbu vytáčení (i tu však nastavíte jen, pokud telefon připojíte k počítači, sám to nedokáže).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prvním majitelům, kteří projekt podpořili na serveru Kickstarter, zasílá výrobce telefon zabalený v obrázkové knize

Telefon nemá adresář, a tedy si nemůžete ani žádná čísla uložit. Bohužel na to, jak je telefon hloupý, má velmi krátkou výdrž (zhruba 3 dny) a jelikož je to stylovka zejména pro hipstery, je nutné očekávat až nesmyslně vysokou cenu. V tomto případě je to 150 dolarů (zhruba 3 900 Kč).

Dále z MWC:

Diskuze (20) Další článek: Neztrácejte čas. To nej z Barcelony na 11 fotkách

Témata článku: , , , , Tis, Základní proces, Telefon, Jolla Sailfish, Sto, Tisíc, Hloupý telefon, Tisíc korun, Macek, Pře, Letošní MWC, Pro +, Dnešní svět, K telefonování, Hipster,