To bylo rychlé. Leagoo S8 je okopírovaný Galaxy S8 s duálním foťákem [oživeno]

Čínská značka Leagoo se na trh chystá s novou řadou smartphonů Kiicaa. I přes zvláštní názvy psané kapitálkami je zcela jasné, že značka svůj business staví na kopírování jiných telefonů. A model Kiicaa S8 je zcela jasnou „kopírkou“ Samsungu Galaxy S8. Tedy, nejen, že je telefon z přední strany stejný jako Galaxy S8, číňané se do názvu nebojí dat označení „S8“, ani používat velmi podobnou grafiku jako Samsung.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S8 a Leagoo Kiicaa S8 aneb najděte na přední straně deset rozdílů

Co se týká specifikací, do redakce jsme dostali e-mail, ve kterém se namátkově „střílí“ různé parametry, s tím, že veškerý hardware je ještě „k diskusi“. Leagoo plánuje celou modelovou řadu, která bude výbavově odstupňována od S8 Lite přes S8 až po S8 Preimum. Všechny telefony budou mít dvakrát zahnutý displej a poběží na MediaTeku MT6763.

Displeje telefonů mají mít 5,72, resp. 5,99" a rozlišení 1 440 × 720 pix, operační paměť bude 4 či 6 GB, stejně tak bude na výběr i 64GB či 128GB interní úložiště. Na zadní straně bude přítomen duální fotoaparát (se kterým se u Samsungu počítá až u Galaxy Note 8) a nechybí zde ani kruhový snímač otisků prstů. Leagoo okopíroval i tlačítko Bixby na levém boku, co s ním však výrobce plánuje, je nám velkou neznámou.

Na jednu stranu je až ostuda, jak výrazně se Leagoo snaží parazitovat na známém telefonu, na druhou stranu je vidět, jak rychle se čínští „plagiátoři“ dokázali vypořádat s novým konceptem „bezrámečkového“ zařízení. Něco nám však říká, že z pohledu hardwaru a softwaru bude smartphone od Leagoo přeci jen trochu jinde...

A jak vypadá originální Samsung Galaxy S8?


Oživeno 23.6. 11:00: Do e-mailu nám přistály další informace ohledně připravovaných modelů řady Leagoo Kiicaa. Nejdražší model nemá cenově přesáhnout 300 dolarů (7 tisíc Kč). Výrobce klade důraz na použitý čipset P23 od Mediateku, protože Kiicaa S8 má být prvním „flagshipem“, který na něm bude běžet.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
KIICAA S8 má mít duální fotoaparát na zadní i na přední strany, detaily použitých procesorů (oranžově)

Modely řady KIICAA S8 se mají do prodeje dostat za dva měsíce.

Diskuze (13) Další článek: Změny jsou tady, hra Pokémon Go spustila nové stadióny. Jak ovlivní hru?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Oko, Foťák, Kopírování, Čínská značka, LEA, F +, GAL, Tlačítko Bixby, Galaxy s, Nový koncept, Duální foťák, Ostuda,