Tohle je nejlevnější tarif v Evropě. Za 54 Kč dostanete to, co u nás za pětistovku

  • Pro nejlevnější tarif v Evropě musíte do Rumunska
  • Za 2 eura dostanete 2 GB, 200 minut a neomezené SMS
  • Kaňkou na kráse je, že data tečou pouze v síti 3G

Spolek Telefonující minulý týden srovnával ceny tarifů napříč evropskými trhy a našel množství tarifů, které jsou na české poměry „nesmyslně levné“. Na špičce je balíček k předplacené kartě rumunského Digi Mobilu, který obsahuje 2 GB dat, 200 minut do všech sítí a neomezené SMS do vlastní sítě. To vše za 2 eura, tedy 54 Kč. Jedinou kaňkou na kráse je fakt, že data tečou pouze ve 3G síti (pokrytí zde).

Za data si operátoři v tuzemsku nechávají platit zlatem, samotný balíček 1,5 GB na Twist kartě si můžete u T-Mobilu koupit za 349 Kč, shodou náhod si stejnou cenu účtuje i Vodafone, jen přidá neomezené SMS do vlastní sítě. O2 nabízí rovněž 1,5 GB na předplacené kartě za 299 Kč měsíčně.

Srovnávání s českým operátorským oligopolem je složité. Pokud půjdeme pouze po mobilním internetu, tak 2 GB nedostanete ani u „flat tarifů“ za 749 Kč. Data však tečou i přes LTE a dostanete neomezené volání do všech sítí. Nižší tarify za 499 Kč už jsou voláním blíže – neomezené volání a SMS do vlastní sítě a 120 minut do ostatních sítí. FUP vás však zastaví už na 200 MB...

Diskuze (24) Další článek: Samsung Galaxy S8: Nová modla vystupuje z mlhy [megasouhrn]

Témata článku: , , , , , , Digi Mobil, DOS, Spolek, Nejlevnější tarif, Národní roaming, Tarif, Evropský trh