Top LG nakonec dostane lepší zvuk a bezdrátové dobíjení, ale připlatíte si. Je tu LG G6+

LG G6 je jedním z letošních povedených vlajkových smartphonů, který boduje vyváženou výbavou a zejména rozumně nastavenou cenou (recenze zde). Při odhalení finálních specifikací pro Evropu jsme si nicméně posteskli, že jihokorejská značka vypustila bezdrátové dobíjení (dostupné na americkém trhu) a kvalitnější zvukový převodník (na modelu prodávaném v Jižní Koreji).

Očísnutou výbavu smartphonu má za úkol částečně napravit nový odvozený model LG G6+. Design, velikost i výbava vycházejí z již prodávané verze. Novinka s plusem v názvu ovšem dostane větší vnitřní úložiště s kapacitou 128 GB a také 32bitový Quad DAC zvukový převodník. V některých zemích se dokonce dostane i na bezdrátové dobíjení, jejich seznam ale výrobce neuvedl. Každopádně je chvályhodné, že firma naslouchá hlasům zákazníků a požadavky dokáže tak rychle zohlednit v nabídce.

LG G6+ přijde ve dvou nových barvách – námořnické modré a zlaté, které doplní již známá černá. Výrobce slibuje také aktualizaci softwaru, která do prostředí mimo další vylepšení přinese i nové funkce Face Print (odemykání pomocí obličeje), Covered Lense (varování při zakrytí čočky fotoaparátu prstem) a Low Power Consumption (sníženou spotřebu baterie při běhu aplikací třetích stran).

Zbylá výbava zařízení zůstává stejná. Je zřejmé, že uvedená vylepšení se odrazí také na koncové ceně. LG si naštěstí rozumným naceněním G6 (cca 16 tisíc korun) vytvořilo poměrně velký manévrovací prostor. Cenu novinky odhadujeme na 18 tisíc korun. Mobilní divize LG v Česku je bohužel satelitem Polska, a tak zatím neznáme předpokládanou dostupnost vylepšeného modelu na našem trhu.

LG G6
rozměry a hmotnost: 149 × 72 × 7,9 mm, 163 g
displej: 5,7", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 2 880, 565 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 300 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 821 (4× Kryo, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 7 (Nougat)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
53 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (13) Další článek: Samsung v létě nadělí ke Galaxy S8 dárky v hodnotě necelých čtyř tisíc

Témata článku: LG, , , , , , LG G6, Vylepšený model, Lep, ZOH, Nová barva, Jižní Korea, Nová funkce, Quad DAC, Finální specifikace, Prodávaná verze, Zbylá výbava, Výbava, Model lg, Odvozený model, Odemykání, A/B, Manévrovací prostor, Česká republika, Polsko