U nás prodávají Nový prostor, v USA jsou bezdomovci chodící hotspoty

Pokud žijete ve větším městě, určitě jste se setkali s lidmi bez domova, kteří si přivydělávají prodejem časopisů. V 21. století je však nutné se přizpůsobit moderní době. V Austinu ve státě Texas se několik bezdomovců zapojilo do projektu Homeless Hotspots a stali se živoucími Wi-Fi hotspoty.

Homeless Hotspots je charitativním projektem společnosti BBH New York, která se snaží modernizovat pracovní službu „street-paper“, kterou u nás určitě znáte v podání časopisu Nový Prostor. Místo prodeje novin a týdeníků však v Austinu nabízejí prodej digitálních služeb.

Živoucí „hotspoti“ jdou s dobou a jsou vybaveni 4G modemem, ke kterému za poplatek dvou dolarů nabízejí 15minutový přístup k internetu pomocí Wi-Fi. Svou polohu sdílí pomocí Google Latitude, je tedy možné nalézt je online na Google Maps – mapa je dostupná přímo na webových stránkách homelesshotspots.org. Přispět jim můžete i přes PayPal.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Svůj „hotspot“ si můžete najít na Google Maps

Projekt Homeless Hotspots se stejně jako český Nový Prostor snaží pomoci lidem, kteří se dostali do finanční a sociální tísně. Mezi pracovníky zapojené do Homeless Hotspots jsou lidé, kteří ztratili domov při hurikánu Katrina, ale i dlouhodobě nezaměstnaní. Tyto projekty se snaží těmto lidem pomoci tím, že jim dají práci a tou jim pomohou získat peníze pro nový start do života.

Diskuze (13) Další článek: Apple iPad 2 vs. iPad 3: přímé srovnání displejů

Témata článku: , , , Hotspot, Hurikán, Pro +, Chod, Prostor, Nov, Austin