V příštím roce bude chytrý telefon používat skoro polovina světové populace

Znáte ve svém okolí někoho, kdo nemá mobil? A když už ho má, tak je to stará tlačítková Nokia nebo jiný „hloupý“ telefon? V Česku a celkově v Evropě takových lidí nebude mnoho. Proto možná následující predikce od Strategy Analytics vypadá poněkud neuvěřitelně.

Podle analytiků bude na konci letošního roku penetrace chytrých telefonů v celosvětové populaci „pouze“ 39 % – jinými slovy smartphone budou používat čtyři lidi z deseti, ostatní nepoužívají buď vůbec nic (protože jsou to například nemluvňata), nebo mají starý tlačítkový telefon.

O rok později, na konci roku 2017 by mělo procento zastoupení smartphonů vzrůst na 44 %. Největší nárůst mají zaznamenat regiony centrální a latinské Ameriky a některé země v jihovýchodní Asii. Naopak nejmenší penetraci bude mít Afrika a některé země na Blízkém východě. Do roku 2022 se mají smartphony dostat k 59 % obyvatelům zeměkoule.

Diskuze (8) Další článek: Epson vylepšil své chytré brýle. Ovládání dronů bude pohodlnější díky tónovaným sklíčkům

Témata článku: , , , , Penetrace, Chytrý, Afrika, Největší nárůst, Hloupý telefon, Polovina, Populace, Pol, Tlačítková nokia, Zeměkoule, Pop, Svět, Procento, Tlačítkový telefon, Telefon