Více o hodinkách Moto 360: „Cílem bylo Wow!“

Podrobnosti k chytrým hodinkám Moto 360 přichází postupně. Co je nového od úterní premiéry? Jak je to s vodotěsností, nabíjením, kompatibilitou… A co leváci?

Motorola se prostřednictvím Hangoutu a rozhovoru s designérem Jimem Wicksem (video na konci článku) hlouběji ponořila do tématu Moto 360, tedy hodinek s Androidem Wear, které v úterý zvedly ze židle technické fandy po celém světě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Moto 360 Více na: http://www.mobilmania.cz/clanky/prvni-hodinky-s-android-wear-vyrobi-lg-a-motorola/sc-3-a-1326461/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink. Všimněte si zajímavé spodní strany hodinek.

Tak předně – kulaté jsou, protože hodinky jsou kulaté odjakživa, design tak lépe zapadne, nepůsobí nepatřičně, jako je to u některých masivních kvádrů, které stále častěji vídáme na zápěstích. Za změnou tvaru, která se jeví jako nepatrný detail, je ve skutečnosti obrovský technologický problém, který bylo potřeba vyřešit, ale jak Jim říká, cílem bylo nadšené „Wow!“ To se povedlo a veškerá snaha tak stála za to.

Není to ale jen o tvaru, musí jej doplnit exkluzivní materiály a nekompromisní zpracování. Kartáčovaná ocel, tvrzené sklo s pečlivě ošetřenou hranou, pravá kůže, to jsou materiály, na které padla volba.

Útržky rozhovoru v bodech:

  • Náramek je vyměnitelný, osičky mají standardní rozteč, takže volba je na uživateli.
  • Zní to jako samozřejmost, ale na hodinkách musí být vidět, kolik je hodin. Moto 360 stačí zvednout před obličej a integrované senzory pohybu zajistí, že se rozsvítí displej a zobrazí tuhle (pro některé chytré hodinky ne až tak) samozřejmou informaci.
  • Hodinky jsou vhodné jak pro praváky, tak pro leváky, na jejich orientaci nezáleží, senzory se postarají o správné otočení obrazu na displeji.
  • Moto 360 není první „nositelnost“, kterou Motorola vyrobila. Hodně zkušeností pochází z fitness trackeru MOTOACTV. Konstruktéři se hodně naučili zejména o power managementu, šetření energie.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MOTOACTV z roku 2012 posloužil jako zdroj zkušeností pro konstrukci Moto 360.
  • Abyste dostali stejnou plochu s hranatým zařízením, dostali byste obdélník, jehož rohy by vadily, zasahovaly do okolí, kruh je ideální pro rozložení plochy. Také prý bylo jednodušší navrhování grafiky pro uživatelské prostředí, protože oči automaticky prvně zamíří doprostřed. U hranatého displeje je tato problematika složitější.
  • Motorola se snaží o co největší dostupnost, ale konkrétnější informace zatím chybí. Také cenu se dozvíme později.
  • Výdrž baterie prý byla při konstrukci prioritou, ale konkrétnější lidé z Motoroly bohužel být nechtějí.
  • Hodinky nemají konektor na dobíjení. Jak se dobíjí? Dozvíme se později. Pro změnu…
  • Moto 360 budou kompatibilní s Androidem 4.3 a novějším.
  • Hodinky jsou vodě odolné, nikoliv vodotěsné.
  • Žádná kamera v hodinkách. „Ne, nezapadá do našeho konceptu, netýká se pohodlného doručování informací k uživateli.“
Diskuze (11) Další článek: Nubia X6: ne, tohle už opravdu není telefon

Témata článku: Motorola, , , , , Pravá kůže, O hodinkách, Cíl, První nositelnost, Technologický problém, Vice, Power management, Hod, Nepatrný detail,