Víkendový update Galaxy S8 a Galaxy S8+ má rovných 600 MB. Jaké změny přináší?

V průběhu víkendu dorazila na české modely Galaxy S8 a Galaxy S8+ nová firmwarová aktualizace. Firmwarový balíček s označením G955FXXU1AQH3 má velikost rovných 600 MB, přesto jsme se dočkali jen velmi krátkého changelogu. V seznamu změn můžeme narazit na zlepšení automatického ovládání jasu a na vylepšenou stabilitu při připojení telefonu k počítači. Součástí aktualizačního balíku je i srpnová aktualizace zabezpečení.

Změna v podobě „vylepšeného“ automatického jasu spočívá v přidání tlačítka, které promaže „naučené“ hodnoty ručních úprav jasu pro jednotlivá prostředí. Pokud jej potvrdíte, telefon se bude zase postupně učit vámi upravené rozdíly od nabízené automatiky, a do stavu „plné pohotovosti“ se dostane zřejmě až za několik dní. Při připojení k počítači žádné rozdíly v chování telefonu nepozorujeme.

Samsung nově z přehledové tabulky odkazuje na webové stránky, kde k firmwaru uvádí další podrobnosti. V případě Galaxy S8+ má odkaz strukturu http://doc.samsungmobile.com/SM-G955F/ETL/doc.html. Označení „SM-G955“ je vztaženo ke konkrétnímu modelu, takže jej můžete nahradit za jakékoliv jiné. Např. SM-G950 je určeno pro základní Galaxy S8. Položka „ETL“ je zkratkou pro modely z volného trhu. Pokud budete chtít vyhledat detaily pro brandované telefony, místo ETL použijte zkratky VDC (Vodafone), O2C (O2) či TMZ (T-Mobile).

Diskuze (4) Další článek: Virtuální trumpeta patří jejímu tvůrci, ne americkému prezidentovi, rozhodl patentový úřad

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Položka, Galaxy s, Základní galaxy, Samsung Galaxy, GAL, Rovný, TMZ, Průběh víkendu, Firmwarová aktualizace, Jak, Srpnová aktualizace, AMP, Aktualizační balík, ETL, Víkend, Automatické ovládání, Seznam změn