Vyšla aktualizace BlackBerry OS 10. Přináší novinky a lepší výdrž

Majitelé nových, ale i dva roky starých smartphonů BlackBerry se v těchto dnech dočkali softwarové aktualizace. Kanadská firma postupně vypouští do světa aktualizovanou verzi systému pod označením BlackBerry OS 10.3.1. Update se týká prakticky všech existujících „ostružin“ postavených na BlackBerry 10. K dispozici bude pro BlackBerry Passport, Q5, Q10, Z3, Z10, Z30 a také smartphony vyrobené ve spolupráci se studiem Porsche Design. Ve výčtu není poslední novinka BlackBerry Classic (Q20), neboť ta do prodeje vstoupí s již předinstalovanou nejnovější verzí systému.

Klepněte pro větší obrázek
Díky BlackBerry Blend můžete obsah svého smartphonu přenést na jiné zařízení

Novinek ve verzi 10.3.1 je hned několik. Byla integrována funkce BlackBerry Blend, díky které lze zobrazit obsah smartphonu na tabletu, počítači nebo jiném zařízení. Nově se setkáme s funkcí BlackBerry Assistant, která má být obdobou Siri nebo Cortany na konkurenčních platformách. Vylepšen byl BlackBerry Hub, aplikace fotoaparátu dostala nové režimy včetně HDR. Majitelé modelů s klávesnicí ocení návrat klávesových zkratek. BlackBerry se chlubí také vylepšenou správou energie. Při správném nastavení by mělo dojít ke zlepšení výdrže až o 15 %.

Diskuze (29) Další článek: Vývoj komunikačních technologií v mobilech Samsung [infografika]

Témata článku: Blackberry, , , , , , , , Blackberry Classic, Blackberry Passport, Správné nastavení, BlackBerry OS, Nov, Poslední novinka, Kanadská firma, Lep, Akt, Black, Novinky, A/B