Walabot vidí přes zeď. Podložka najde nejen trubky s vodou i elektřinu

Pokud koupíte novou nemovitost, ke které neexistují žádné bližší plánky, a budete plánovat rekonstrukci či drobné stavební zásahy, budete řešit, kde vedou stávající rozvody elektřiny nebo plynu. Na veletrhu IFA v Berlíně jsme potkali „chytrou“ podložku, která rozvody a další objekty ve stěnách najde za vás.

Krabička Walabot DIY z telefonu vytvoří radiofrekvenční „skener“:

Podložka se nazývá Walabot DIY a výrobce udává, že skener až do 10 cm pod omítkou nebo betonem rozezná plastové a kovové trubky, šrouby, trámy, výskyt hlodavců, rozvody elektřiny, apod. To jsme mohli vidět i na ukázkovém demu, v rámci něhož za ukázkovou „stěnou“ prosvítala naskenovaná ruka i dřevěný trám. Příslušenství je k dispozici jen pro smartphony s Androidem, protože podpůrná aplikace zatím pro iOS není dostupná.

Chytrá podložka má i své samostatné API, které je zpřístupněno vývojářům. Pomocí RF vln je do budoucnost možné mapovat objekty okolo vás nebo třeba monitorovat dechovou frekvenci. Cena Walabotu se pohybuje okolo 100 dolarů (2 200 Kč), více informací se můžete dočíst zde.

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 400: Google kamarádí s Xiaomi a máme 400 GB, co by se za nehet vešlo

Témata článku: , , , , , , Pře, Berlín, Ukázkové demo, Rozvod, Stěna, Nemovitost, API, Skener, Podpůrná aplikace, Zeď, Dolar, Elektřina, Trubka, Podložka, Výskyt, Protože,