Walleye a Taimen. Kódové názvy pro nové smartphony Googlu, které poodhalují výbavu

Že se loňské smartphony Google Pixel dočkají pokračovatelů, je už skoro jisté. Na webu XDA Developers unikly informace o kódových názvech a výbavě budoucích modelů, označovaných nejspíš jako Pixel 2 a Pixel 2 XL. Zatím se nepředstaveným modelům říká kódovými názvy Walleye a Taimen.

Kompaktnější Walley (Pixel 2) má mít pětipalcový Full HD displej, procesor Snapdragon 835, 4 + 64 GB paměti a prémiový fotoaparát. Vzhledem k tomu, že design se příliš měnit nemá, můžeme se opět domnívat, že o výrobu se znovu postará společnost HTC. Její název už ale ani v souvislosti s loňskými Pixely nikde nefiguroval.

Model Taimen, jenž se stane Pixelem 2 XL, povyroste meziročně na úhlopříčku displeje 6 palců s 2K rozlišením a OLED technologií. Panel má dodat LG a zařízení má mít menší okraje než předchůdce. Hardware bude podobný s kompaktnějším Pixelem 2, ale dostane se na štědřejší úložiště 128 GB. Zatím není jasné, zda si novinky uchovají 3,5mm audio jack a kde bude umístěna čtečka otisků. S dalšími informacemi musíme vydržet do příštích úniků, anebo do října, kdy mají být obě novinky oficiálně představeny.

Připomeňte si první generaci smartphonů Google Pixel:

Diskuze (2) Další článek: BBB: Mrkněte na trojitý berlínský bezdrátový bonus od Honoru

Témata článku: Google, , , , , Kódový název, Výbava, Nov, Walley, Full HD displej, Audio jack, První generace, SMA, Předchůdce, Loňský pixel, Budoucí model, Kter, Oled technologie, Nový smartphone, Název, Kód, XDA Developers, Walleye, Pro +, Ostuda