Windows Phone 7.8 přijde po novém roce s několika vylepšeními

Také v Česku už si díky Windows Phone 8X by HTC můžeme vyzkoušet nový systém Windows Phone 8. Zanedlouho by navíc měly přijít také nové Nokie Lumia. Většinu současných majitelů telefonů s „okenním“ operačním systém však spíše zajímá, jak to vypadá z aktualizací jejich zařízení na již dříve slíbený Windows Phone 7.8. Trochu světla do tohoto tunelu nyní přináší uniklý obrázek z prezentace Nokie, který poodhaluje některá vylepšení, která se chystají s touto změnou.

Klepněte pro větší obrázek
Snímek pochází zřejmě z interního školícího dokumentu finské Nokie. Zdroj: winp.cn

Ten potvrzuje dříve známou přítomnost nové hlavní obrazovky včetně tří velikostí Live Tiles. Ty budou moci mít až 20 různých barevných odstínů na rozdíl od současných sedmi. Vylepšení dozná také internetový prohlížeč Internet Explorer a to zejména po bezpečnostní stránce. Nově bude možné také upravovat MP3 soubory přímo v telefonu, aby si je uživatel následně mohl nastavit jako vyzvánění. Poslední známou změnou je možnost nastavit si denní tapety vyhledávače Bing na zamykací obrazovku. O dalších LiveApps se nehovoří.

Klepněte pro větší obrázek
Nokia na svém Facebooku potvrdila i nové emotikony

Zatím je výčet potvrzených novinek poměrně skromný, dá se ale očekávat, že s přibývajícím časem se budeme dozvídat další nové skutečnosti ohledně tohoto updatu. Co se časové dostupnosti týká, tak se nejčastěji hovoří o první čtvrtletí následujícího roku.

Klepněte pro větší obrázek
Blížící se dostupnost prostřednictvím Twitteru naposledy potvrdilo také brazilské zastoupení Windows Phone.
Diskuze (48) Další článek: Google Nexus 7: vzor všech androidů [recenze]

Témata článku: , , Současný majitel, Windows!, Vylepšení, Wind, Phone, Nov, Uniklý obrázek, Win