Xiaomi chystá rekordmana. Mi 5S strhá Antutu a dostane „neviditelný snímač otisků“

V úterý 27. září představí Xiaomi facelift špičkového modelu Mi 5S a firma na něj láká tímto teaserem. Uvedené číslo znamená skóre v benchmarku Antutu a vylepšený model tak původní Xiaomi Mi 5 překoná o více než 20 tisíc bodů.

Klepněte pro větší obrázek
Ne že by skóre v Antutu vypovídalo o všem, přesto se výrobci rádi pochlubí (obr.: PlayfulDroid).

Specifikace Xiaomi Mi 5S jsou v mnoha bodech stejné, kromě výkonu se přidávalo na operační paměti a úložišti – špičková varianta novinky bude mít 6 GB RAM a 256 GB pro data. Nemění se rozlišení fotoaparátu 16 MPx, displej bude mít stejných 5,2" a rozlišení Full HD, zdroje zmiňují podporu 3D touch, což je technologie pro rozpoznání intenzity doteku.

Rozhodně nejzajímavější novinkou je integrace ultrazvukové čtečky otisků prstů od Qualcommu. Výrobce čipsetů technologii prezentoval už před rokem a půl v Barceloně, ale masového nasazení se zatím nedočkala. Zatím jediným telefonem s tímto druhem čtečky je v lednu představené LeTV Le Max Pro. Jedním z benefitů technologie má být možnost ukrýt senzor dovnitř telefonu, třeba i pod displej. Toho však LeTV nevyužívá, prvek ukrývá pod zadní kryt, takže na pohled vypadá jako konvenční čtečka. Ostatní výhody by však měly být zachované – vyšší přesnost, 3D mapa otisku eliminuje možnost zneužití vytištěným otiskem a při snímání by nemělo vadit znečištění nebo zamočení prstů.

Jak se k integraci technologie postaví Xiaomi? Bude čtečka překrytá displejem? Nebo bude na obvyklejším místě v tlačítku pod displejem? 

Diskuze (17) Další článek: T-Mobile má iPhonů 7 málo, některé varianty budou pouze na e-shopu

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Jediný telefon, Rekord, Ant, #Xiaomi, ANT +, Otisk, Rekordman, Max Pro, Str, Masové nasazení, Snímač otisků, Znečištění, DOS, Vylepšený model, Playfuldroid,