Xiaomi poprvé proniklo do západní Evropy. Expanze pokračuje Španělskem

Xiaomi se odhodlalo k rozšíření působnosti na evropském trhu. Jako další destinaci si vybralo Španělsko, na kterém mají jeho smartphony stabilní pozici, i když zde dosud zastoupení chybělo. Některá světová média mylně informují, že jde o první Evropskou zemi, kde Xiaomi zakládá vlastní pobočku, ale ve skutečnosti je model podobný jako v ČR. 

Také ve Španělsku použilo Xiaomi pro vstup na trh prověřené partnery. Na rozdíl od ČR se mateřská firma bude starat také o marketing.

Španělské Xiaomi startuje s modely Xiaomi Mi A1 a Xiaomi Mi Mix 2. Mimo smartphonů budou v nabídce i elektrická koloběžka Mi Electric Scooter, náramek Mi Band 2 nebo kamerka Mi Action Camera 4K. 

Globální expanzi Xiaomi pozorujeme také u nás. V krajských městech se postupně otevírají autorizované prodejny Mi Zone a začátkem příštího roku přibude Mi Store. Významným krokem je i zařazení vybraných smartphonů Xiaomi do portfolia operátora O2

První pohled na Xiaomi Mi Mix 2: 

Zdroj Phonearena

Váš názor Další článek: Srovnávací test 11 smartphonů s Androidem a cenou do 6 000 Kč

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , Xiaomi Mi A1, Xiaomi Mi Mix 2, První pohled, Mateřská firma, Evropa, Pro +, Španělsko, Příští rok, Electric scooter, Action camera, Vybraný smartphone, Elektrická koloběžka, Evropský trh, Významný krok, Scooter,