Xiaomi Redmi 5 uniká s předstihem včetně fotek a hardwarových specifikací

V první polovině prosince má Xiaomi představit novou řadu cenově dostupných smartphonů, mezi nimiž nemá chybět ani Xiaomi Redmi 5. Bude se jednat již o pátou generaci telefonu, který před několika lety zcela rozbořil cenovou politiku stávajících výrobců a nabídl velmi dobrý poměr výkonu a ceny.

Nový model má být oznámen 10. prosince, ovšem operátor China Telecom informace neuhlídal a vše vypustil na web. Máme tak představu o tom, jak bude vypadat, a hlavně jak bude vybavena, novinka od Xiaomi.

Redmi 5 bude osazen širokoúhlým 5,7" IPS displejem (formát 18:9) s rozlišením 1 440 × 720 pix (HD+). Zobrazovací panel vyplňuje většinu přední strany, takže se čtečka otisků musela přesunout na zadní stranu pod 12Mpix fotoaparát, který výrazně vyčnívá ze zadního krytu. I když to tak na první pohled nevypadá, zadní škorápka je plastová, nikoliv kovová. Přední kamerka pro selfie má rozlišení 5 Mpix, na spodní hraně najdeme nabíjecí microUSB a stereo reproduktory. 

Uvnitř dodává výkon osmijádrový Snapdragon 625 a 4GB operační paměť, interní 64GB úložiště rozšíříte microSD kartami. Nevyměnitelná baterie má kapacitu 3 300mAh, telefon se do prodeje dostane s Androidem 7.1.2 Nougat, ovšem není vyloučena jeho brzká aktualizace na Android Oreo. Velmi potěšitelná je i samotná koncová cena, která odpovídá 210 dolarům, což je v přepočtu cca 4 500 Kč. Krátce po prosincovém představení má být Redmi 5 k dispozici na evropských a asijských trzích.

Nejzajímavější Xiaomi poslední doby? Rozhodně model Mi Mix 2:

Zdroj Winfuture

Diskuze (30) Další článek: Vánoce u Kaktusu: Za jednu cenu dvakrát více dat a SIM karet

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , Xiaomi Redmi 4, Zadní strana, Nový model, Poslední doba, Skořápka, Pře, Nabíjecí microusb, #Xiaomi, Return, Vybavená novinka, Cenová politika, Dolar,