Yi Technology vstoupila na český trh s chytrými mobilními kamerami

Na tuzemský trh vstoupila společnost Yi Technology, za kterou stojí čínský výrobce elektroniky Xiaomi. Firma zde bude nabízet chytré kamery pro využití venku, v automobilech i v domácnosti. Pro začátek společnost nabízí celkem pět modelů kamerek. Přehled o produktech si můžete udělat na oficiálních stránkách.

Klepněte pro větší obrázek

V kategorii akčních kamer určených do terénu a ke sportování jsou v nabídce modely Yi Action Camera a Yi 4K Action Camera. Druhá jmenovaná umí pořizovat 4K video, levnější varianta si vystačí s 2K. Ve slow-motion režimu je k dispozici snímkovací frekvence 240 fps. Kamery disponují malým 2,2 palcovým displejem, na kterém můžete překontrolovat pořízené záběry. Jsou vybaveny Wi-Fi pro bezdrátové spojení a přenos obsahu do smartphonu. Cena u levnější 2K kamery začíná na 2 499 Kč a jde tak o velmi zajímavou alternativu ke známým kamerám GoPro.

Klepněte pro větší obrázek

Kategorii kamer do auta reprezentuje Yi Dash Camera. Díky funkci ADAS (Advanced Driver Assistance System) kamera analyzuje rychlost a vzdálenost před vámi jedoucího vozidla nebo vybočení z jízdního pruhu a upozorňuje na hrozící nebezpečí pomocí zvukových nahrávek v češtině. Kamera podporuje FullHD video se snímkovací frekvencí 60 fps a 2K video s frekvencí 30 fps. Prodává se za 2 499 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Firma má v nabídce také dvojici domácích bezpečnostních kamer Yi IP Home Camera a IP Home Camera 2. Kameru můžete umístit například do horního rohu místnosti a ona bude pomocí širokoúhlého objektivu většinu prostoru. Pomocí aplikace Yi Home si můžete záběry z kamery připojené na Wi-Fi síť prohlížet v reálném čase na smartphonu. Zařízení navíc funguje pro oboustranný přenos zvuku, takže můžete s člověkem v místnosti komunikovat. Domácí kamery jsou v předprodeji za 899 Kč, resp. 1 499 Kč.

Diskuze (10) Další článek: Jak se vyvíjela SIM karta? Vzpomínáme s T-Mobilem

Témata článku: Xiaomi, , , , Mobil, Český, Jízdní pruh, MOBI, Snímkovací frekvence, Český trh, Fullhd video, Trh, Chytrý mobil, Bezdrátové spojení, Sportování, Full video, VST, Action camera, Kamera, Wi-fi síť, Chytrý