Bude mít nová podznačka úspěch? Vypadá to, že ano. Redmi Note 7 se vyprodal za pár minut

Minulý týden představilo Xiaomi svoji v pořadí už druhou podznačku chytrých telefonů. Vedle hlavního mateřského brandu a lowcostové značky Pocophone bude nyní prodávat smartphony pod značkou Redmi. Tento název se podobně jako kdysi Honor od Huawei vydělil z názvu jedné z produktových řad Xiaomi. Smartphony Redmi jsou cenově dostupné a prodejně se jim velmi daří, proto vydělení značky dává smysl.

První novinkou nového brandu je smartphone Redmi Note 7, jenž byl představen minulý týden. V duchu řady Redmi jde o slušně vybavený model střední třídy s velmi agresivní cenovkou a zejména 48Mpx fotoaparátem, se kterým se v letošním roce budeme setkávat u mnoha dalších modelů a značek – Sony má s tímto rozlišením senzor IMX586 a podobný fotočip ISOCELL Bright GM1 nabídne výrobcům i Samsung.

Redmi Note 7 je určen zatím jen pro čínský trh, kde se začal prodávat v bleskové online akci na e-shopu Xiaomi a v několika dalších internetových obchodech. Čínská cena je doslova zdrcující (v přepočtu od 3 300 do 4 500 Kč bez daně podle obsažené paměti), a tak se ani nelze divit, že prvních 100 tisíc kusů bylo podle informací portálu Gizmochina.com vyprodáno za necelých 9 minut. Zařízení se jistě dočká i globálního uvedení a ačkoli „mimočínská“ cena už nebude tak nízká, i tak se nově osamostatněná značka Redmi o svoji budoucnost rozhodně obávat nemusí.

Redmi Note 7
rozměry a hmotnost: 159 × 75 × 8,1 mm, 186 g
displej: 6,3", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 340, 409 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (600|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 4 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 660 (8× Kryo 265, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 48MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
53 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Váš názor Další článek: Apple má patent na unikátní tkaninu. Zatím se jen spekuluje, co z ní ušije...

Témata článku: Redmi, , , , , , , Redmi Note 7, Pár minut, Čínský trh, Mít, Note, Blesková akce, Čínská cena, Úspěch, Produktová řada, Globální uvedení, Gizmochina, Nový brand, ANO, Vybavený model, Značka, Podznačka Xiaomi, Letošní rok, První novinka,