Česko jako vzor. Podobně jako O2 a CETIN rozdělila PPF operátory i v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku

Skupina PPF oznámila změny ve svém telekomunikačním byznysu. Předsedou představenstva nově vytvořené CETIN Group jmenovala Jana Kadaníka, který bude zodpovídat za celkovou strategii skupiny. V minulosti byl ředitelem Agrofertu pro strategii. PPF také mění struktury Telenoru, který provozuje mobilní operátory ve střední a východní Evropě. Po vzoru Česka vyčlenila infrastrukturu Telenoru v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku do oddělených firem, které bude zastřešovat skupina vedená Kadaníkem.

Dosavadní generální ředitel české části CETIN Juraj Šedivý bude jako člen představenstva a výkonný ředitel odpovídat za řízení a provoz skupiny.

Na datových a komunikačních sítích skupiny CETIN budou místní mobilní operátoři Telenor i další domácí a zahraniční poskytovatelé včetně české O2 nabízet zákazníkům hlasové a datové služby, internetovou televizi, videotéku a služby IT a kybernetické bezpečnosti.

PPF tak využije model, který provozuje v České republice, kdy se původní O2 rozdělilo na mobilního operátora a telekomunikační infrastruktura CETIN, která na velkoobchodním základě obsluhuje nejen O2, ale i další operátory.

„Dobrovolné rozdělení O2 a CETIN, které jsme jako první v Evropě provedli před pěti lety, je důkazem naší schopnosti inovovat. Středo- a východoevropské mobilní operátory působící pod značkou Telenor jsme získali v roce 2018. Za necelé dva roky jsme dokázali využít svých zkušeností a uskutečnit i na těchto trzích stejný krok jako v Česku,“ uvedl akcionář PPF Group a generální ředitel PPF Telecom Group Ladislav Bartoníček.

PPF Telecom Group je telekomunikační divize PPF. Působí v Česku, na Slovensku, v Bulharsku, Černé hoře, Maďarsku a Srbsku. Skupina má 17,2 milionu zákazníků a dvanáct tisíc zaměstnanců. V účetním roce 2019 měla hrubý provozní zisk 1,4 miliardy eur.

Diskuze (2) Další článek: Redmi 9 útočí jemným displejem, silnou baterií a čtyřmi foťáky. Známe českou cenu, příjemně překvapí

Témata článku: , , , Maďar, Srbsko, Bulharsko, Telekomunikační divize, Operátor, Česká republika, Telenor, Mobilní operátor, Slovensko, PPF, Černá Hora, Maďarsko, Evropa, PPF Group, Vzor