40 wattů! Huawei má hotové nejrychlejší nabíjení na světě

Huawei má aktuálně nejrychlejší technologii pro rychlé nabíjení. Nehodlá však usnout na vavřínech a podle uniklého dokumentu už má hotovou další generaci systému Super Charge.

Dokument zmiňuje adaptér s označením HW-100400C00, který při 10 voltech pošle do telefonu proud o 4 ampérech, tedy výkon 40 wattů. Přitom dnešní rychlé nabíječky od Huawei mají výkon 22 W (konkrétně u aktuální vlajkové rodiny P20).

Rychlost nabíjení ve srovnání s konkurencí vypadá nějak takto:

  • Huawei Super Charge 40W: 30 minut, 90 % baterie
  • OnePlus Dash Charge: 30 minut, 60 %
  • Qualcomm Quick Charge 3.0: 30 minut, 50 %

Bohužel chybí vyjádření firmy, které by k technologii přidalo status hotovosti (raný prototyp... technologie zralá pro produkci) a časový rámec. Pokud už je opravdu hotovo, nejbližší příležitostí pro premiéru je říjnové představení modelu Huawei Mate 20. Dočkáme se?

Jak prodloužit život baterie v mobilu:

Zdroj: cnmo.com, hometop.in


PS: Proč výrobci rádi stopují čas pro nabití na metu 60, 80 nebo 90 % kapacity baterie? Protože progres není lineární, ale postupně zpomaluje. Ze začátku procenta naskakují rychle, ale těch posledních 10 trvá neúměrně déle. A to by při chlubení nevypadalo tak dobře :-)

 

Diskuze (12) Další článek: Huawei a National Geographic rozjíždí fotosoutěž o peníze, počítače, telefony a zážitky

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , URL, OnePlus Dash Charge, Super Charge, Časový rámec, Raný prototyp, Watt, Nejrychlejší technologie, Nejbližší příležitost, Amper, Uniklý dokument, Hotovost, Qualcomm Quick Charge, Rychlé nabíjení, Nejrychlejší nabíjení