Adobe Premiere Rush pro Samsungy je tady. Bezplatná je však jen trial verze

Samsung již při představení smartphonů řady Galaxy S10 informoval o tom, že se na smartphony ještě v letošním roce dostane profesionální aplikace pro editaci videa, Adobe Premiere Rush CC. Verze s přídomkem „for Samsung“ je optimalizovaná pro smartphony řady Galaxy, a v první řadě určená pro Galaxy Note 9 a pro řady Galaxy S9 a Galaxy S10. Samsung se chlubí, že díky speciální optimalizaci pro použité grafické čipy je na S10 export videí až o 70 % rychlejší než dříve, počítat je možné i s podporou HD10+ či s prací v DeXu.

Adobe Premiere Rush nabízí rychlou a snadnou editaci videí, rychlou tvorbu efektů, přechodových animací, přidávání voiceoverů, střih a barevnou úpravu videosouborů. Výsledná videa jsou následně synchronizována s cloudem, abyste mohli v editaci rozpracovaných projektů pokračovat na jakémkoliv zařízení. Až dosud to zní vše velmi dobře, ovšem Samsung na svých smartphonech nenabídne plnohodnotnou bezplatnou verzi aplikace, což jsme mezi řádky tak nějak očekávali.

Speciální edice aplikace je pouze optimalizována pro Samsungy, cenová politika však zůstává stejná, tedy až na drobnou slevou. Prémioví uživatelé se mohou těšit na neomezený počet exportovaných videí a 100GB cloudový prostor, v prvním roce používání Premiere Rush bude aktivní 20% sleva, takže měsíčně vyjde předplatné aplikace na 8 dolarů (185 Kč, ročně pak na 2 220 Kč). Bezplatná trial verze aplikace vám umožní export pouze tří projektů. Je tedy úplně jedno, že si projektů můžete vytvořit neomezené množství, když z nich vytěžíte maximálně tři sestříhaná videa.

Představení aplikace Adobe Premiere Rush pro Android:

Adobe Premiere Rush CC for Samsung bude brzy k dispozici i na dalších smartphonech jihokorejského výrobce. Aplikaci půjde stáhnout z obchodu Galaxy Store. Zde je její produktová karta, v mobilu se nám však zatím aplikaci lokalizovat nepodařilo. Její zveřejnění na Galaxy Storu zřejmě ještě nějakou dobu potrvá. „Veřejná“ verze Premiere Rush je však již nyní dostupná na Google Play.

Zdroj Samsung News

Diskuze (2) Další článek: Samsung aktualizuje své starší hodinky. Dostanou nadstavbu One UI for Watch

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note 9, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 512GB, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+ 1TB, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Adobe Premier Rush CC, Střih, Premier, Samsung News, Pře, , Verze aplikace, Export, Sestřih, Samsun