Aktuální ceny telefonů Samsung (19. týden)

V pravidelně aktualizovaném článku se zaměříme na přehled a ceny všech oficiálně dostupných Samsungů na českém trhu.
Kapitoly článku

Při výběru nového přístroje jsou nejdůležitější dva faktory - dostatek informací o telefonu a jeho cena. V tomto článku narazíte na obojí. Podíváme se na modely Samsung, které se v České republice prodávají a zaměříme se na to, kolik zařízení stojí a jak se mění jejich cena v čase. U každého aktuálně prodávaného modelu sesumírujeme nejdůležitější fakta a přidáme odkazy na recenze a články, ve kterých se můžete dozvědět mnohdy potřebné zkušenosti a cenné rady. Telefony jsou seřazeny podle ceny od nejlevnějšího po nejdražší a zaměřujeme se na položky, které jsou aktuálně skladem.

Následující článek tedy má být rozcestníkem k informacím pokud se rozhodujete o pořízení mobilního zařízení Samsung. Vaše názory na tento typ článku, případné návrhy či úvahy, zdali by jste obdobné články uvítali i do budoucna, budeme očekávat v diskusi pod článkem.

Samsung E1050

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung E1050 poskytuje server Heureka.cz

Samsung E1050 je nejlevnějším produktem v současném portfoliu Samsungu. V redakci jsme jej na testování neměli, zato jsme otestovali jeho velmi blízkého příbuzného, model E1081T, který začátkem roku 2012 vyprodával Vodafone za akční cenu 277 Kč. Zařízení zvládne volat a psát textové zprávy, bonusem navíc jsou základní organizační funkce - kalendář, poznámky a budíky. Nevýhodou může být poměrně malý displej nebo menší rozestupy mezi jednotlivými klávesami.

Samsung E1050
7 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 108 × 45 × 13,4 mm, 67 g
displej: 1,43'', nedotykový CSTN LCD, 128 × 128, 127 DPI
sítě: GSM (dvě pásma)
konektivita: bez USB
paměť: uživatelská 0 MB, baterie: 650 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: telefon nemá fotoaparát
Na oficiálním e-shopu Samsungu lze telefon pořídit za 550 Kč.

Napsali jsme:


Samsung E1190

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung E1190 poskytuje server Heureka.cz

Samsung E1190 je nástupcem Samsungu E1150, ve své podstatě ale nepřináší žádné změny. Snad jen zdrsněný kryt, na kterém neulpívají otisky prstů a větší kapacitu telefonního seznamu. Těšit se tak můžete opět na jednoduchost zabalenou ve véčkovém podání, nečekejte žádné funkční zázraky. S véčkem si rádi zavoláte a napíšete zprávu, k dispozici je rozměrná a dobře ovladatelná alfanumerická klávesnice. E1190 se ve světě prodává s černými, šedými a fialovými kryty, u nás je v současné době k dispozici pouze červená barevná varianta.

Samsung E1190
5 %
Klepněte pro větší obrázek

rozměry a hmotnost: 88 × 44 × 18,9 mm, 71 g
displej: 1,43'', nedotykový CSTN LCD, 128 × 128, 127 DPI
sítě: GSM (dvě pásma)
konektivita: bez USB
paměť: uživatelská 0 MB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: telefon nemá fotoaparát

Na oficiálním e-shopu Samsungu lze telefon pořídit za 890 Kč.

Napsali jsme:


Samsung E2550 Monte Slider

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung E2550 Monte Slider poskytuje server Heureka.cz

E2550 je jedním z mála vysouváků v současné nabídce Samsungu. Jedná se již o starší přístroj, takže odhadujeme, že za několik měsíců začne jeho výprodej. Jedná se o stylový slider, který se prodává v černé nebo stříbrné barevné variantě. Uvnitř očekávejte starší proprietální platformu od Samsungu. Displej nabízí rozlišení 128 x 160 bodů a podporuje 262 tisíc barev. I v nižších cenových kategoriích u Samsungu najdeme základní organizační funkce, nechybí ani FM rádio s podporou nahrávání. Z telefonu si můžete udělat i hudební přehrávač, má vestavěn slot pro microSD karty (až 8 GB), které budou doplňovat, jinak nevelkou, 13MB paměť. Zařízení jsme měli v ruce na krátkou dobu, líbily se nám velké hlavní ovládací prvky, horší už to bylo s alfanumerickou klávesnicí. Fotoaparát na zadní straně slouží pouze pro zachycení momentek. Pro mnohé však může být tento model ideálním spojením výkonu, ceny a designu odkazujícího na Samsung Monte, který se na trhu prodával velmi dobře.

Samsung E2550 Monte Slider
23,4%
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 99 × 49 × 14 mm, 86 g
displej: 2'', nedotykový TFT LCD, 120 × 160, 100 DPI
sítě: GSM (dvě pásma), GPRS
konektivita: microUSB, Bluetooth
paměť: uživatelská 12 MB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 1 024), video (176 × 144)
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1590 Kč.


Samsung E2530

 Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung E2530 poskytuje server Heureka.cz

Po Samsungu E2530 a v květinové edici LaFleur (zvnějšku černé plasty, po rozevření červené) sáhnou především dámy. Bohužel, kryty jsou lesklé, takže na nich snadno ulpívají viditelné otisky prstů, škrábance i nečistoty. V zavřením stavu je pod krytem umně schovaný monochromatický informační displej, na těle telefonu najdeme i 3,5mm konektor k připojení vlastních sluchátek nebo standardní microUSB port pro spojení s počítačem a k nabíjení. Nechybí ani paměťové karty microSD. Klávesnice nabízí poměrně velké klávesy, takže se za krátkou dobu naučíte psát bez překlepů. Levné stylovce ale musíme i několik věcí vytknout, hlavně zamrzí okleštěné základní balení, kde mimo baterie a nabíječky nenajdete prakticky nic jiného. Ani fotoaparát se nemůže pyšnit přílišnou kvalitou fotografií.

Samsung E2530
31 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 94 × 47 × 17 mm, 86 g
displej: 2'', nedotykový TFT LCD, 128 × 160, 102 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), GPRS, EDGE
konektivita: microUSB, Bluetooth, GPS
paměť: uživatelská ? MB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 1 024), video (198 × 96)
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1690 Kč.

Napsali jsme:


Samsung E2152

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung E2152 poskytuje server Heureka.cz

Samsung E2152 je nejlevnějším dualSIM telefonem v portfoliu Samsungu. Obě SIM karty jsou na příjmu zároveň, vy si vždy vybíráte tu, která má být v dané chvíli nastavena jako hlavní pro odesílání zpráv a odchozí hovory. Přepínání mezi SIM kartami probíhá pomocí bočního tlačítka, karty si můžete pojmenovat, zvolit jim ikonu případně pro každou nastavit různé pozadí, aby jste věděli, kdy je ta či ona karta aktivní. To poznáte i ze stavového řádku, kde je vybraná ikona SIM podbarvena. Co se týče bonusových funkcí, telefon má vestavěnou svítilnu, kterou aktivujete dalším bočním tlačítkem. FM rádio si spustíte i bez sluchátek, díky podpoře microSD karet můžete na cestách poslouchat i vaše oblíbené empétrojky. Na pozadí si navíc můžete umístit variantu aktivního pohotovostního režimu se zkratkami na aplikace, PIM notifikacemi nebo oblíbenými kontakty. Telefon je však poměrně staršího data, takže počítejte pouze s VGA fotoaparátem a hrubším rastrem displeje. I na klávesnici bude třeba si chvíli zvykat, hlavně na kurzorovou klávesu futuristického tvaru.

Samsung E2152
22 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 112 × 46 × 14 mm, 80 g
displej: 2'', nedotykový TFT LCD, 128 × 160, 102 DPI
sítě: GSM (dvě pásma), GPRS
konektivita: USB, Bluetooth
paměť: uživatelská 7,5 MB, baterie: 1 000 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 0,3MPx (640 × 480), video (160 × 120)
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1690 Kč.

Napsali jsme:


Samsung C3520

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Graf ceny produktu Samsung C3520 poskytuje server Heureka.cz

Další véčko je, i díky své jediné barevné variantě, cíleno opět na dámy. Líbila se nám rozměrná a dobře ovladatelná klávesnice a konektorová výbava, která čítá microUSB konektor i 3,5mm jack pro připojení sluchátek, byť je umístěn trochu netradičně. Oproti dříve zmiňovanému E2530 však telefon postrádá vnější informační displej i klávesy pro regulaci hlasitosti, pomoci si tak budete muset hlavní ovládací klávesou, která opravdu rozměrná. V rámci telefonu narazíme na proprietální platformu Samsungu s aktivním pohotovostním režimem, grafickým menu a textovými podnabídkami. Oceňuji velké množství zkratek a to, jak z pohotovostní obrazovky, tak číselnou volbu z podnabídek. Očekávat můžete bohaté organizační funkce i vyhrazený hudební přehrávač s ekvalizérem. Telefon si bez problémů poradí s 16GB microSDHC kartou, takže o úložný prostor nebude nouze. Díky podpoře Javy do telefonu doinstalujete potřebné hry a aplikace, fotoaparát poslouží jen pro momentky. C3520 je slibný model, ale nepřináší žádné zásadní inovace, vsází především na netradiční barvu, kvalitní dílenské zpracování a základní funkce.

Samsung C3520
38 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 102 × 52 × 16,8 mm, 97 g
displej: 2,4'', nedotykový TFT LCD, 240 × 320, 167 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), GPRS, EDGE
konektivita: microUSB, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: uživatelská 28 MB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 1MPx (1 280 × 1 024), video (320 × 240), autofocus
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1790 Kč.

Napsali jsme:


Samsung S5610

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung S5610 poskytuje server Heureka.cz

Samsung S5610 je nejvybavenějším zařízením od Samsungu s klasickou konstrukcí, nedotykovým displejem a alfanumerickou klávesnicí. Samsung S5610 je dobře vypadajícím modelem, u kterého výrobce vsadil na kovové kryty, navíc se pohybujeme v cenové hladině do dvou tisíc. Očekávat můžete rychlé ovládání proprietální platformy, která je s mírnými inovacemi funkční již delší dobu. Potěšil nás i 5Mpix fotoaparát, díky podpoře autofocusu můžete fotit ostré makrosnímky nebo texty. Plusem je i vyhrazená spoušť fotoaparátu. V nabídce najdeme bohaté organizační funkce a multimédia, telefon disponuje i podporou EDGE a UMTS s HSPDA, takže se může dát i na mobilní internet. Malý displej rozhodně neposkytne komfort stolního počítače, data spíše využijete na e-maily nebo klienty instant messagingu. Dejte si pozor na to, že nainstalované aplikace se ukládají do 4,5MB prostoru a ten nejde nikterak navýšit, ani když máte v telefonu vloženou 16GB microSD kartu. Opět se nemyslelo na doručenky, které narušují celistvost SMS konverzací. S5610 je dobře vypadající pracant střední třídy, se kterým jsme byli při testu spokojeni. Za 1890 Kč je to rozhodně zajímavý model, který se může pyšnit kvalitním fotoaparátem a výborným poměrem výkon/cena.

Samsung S5610
48 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 119 × 50 × 12,9 mm, 91 g
displej: 2,4'', nedotykový TFT LCD, 240 × 320, 167 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), WCDMA (dvě pásma), GPRS, EDGE, HSPA (7,2|0,384 Mb/s)
konektivita: microUSB, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: uživatelská 108 MB, baterie: 1 000 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video (320 × 240), autofocus, diodový blesk
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1890 Kč.

 Napsali jsme:


Samsung C3560

 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung C3560 poskytuje server Heureka.cz

C3560 je dalším véčkovým počinem od Samsungu, který se ještě vměstnal pod hranicí dvou tisíc korun. U tohoto modelu bych rád vyzdvihnul dobré dílenské zpracování a hlavně použité materiály, objevuje se kartáčovaný kov. Na klávesnici se mi psalo velmi dobře, někomu ale může vadit velké množství ovládacích kláves, které jsou seskupeny okolo hlavní ovládací klávesy. Nečekejte ale externí displej nebo kvalitní snímky z fotoaparátu, tady Samsung dostává velké mínus. Základní ovládání včetně volání a zpráv je zpracováno na výbornou a asi vám nic podstatného chybět nebude. U některých pokročilých funkcí ale budete muset přihmouřit oko. Véčko např. nabízí slot pro microSD karty, samotné karty se ale, stejně jako USB kabelu nebo sluchátek, v základním balení nedočkáte. Rozdíly oproti růžovému C3520 jsou jinak téměř jen kosmetické, C3560 se více zalíbí pánskému osazenstvu.

Samsung C3560
36 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 95 × 47 × 16,6 mm, 84 g
displej: 2,2'', nedotykový TFT LCD, 240 × 320, 182 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), GPRS, EDGE
konektivita: microUSB, Bluetooth, 3,5mm jack
paměť: uživatelská 50 MB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 2MPx (1 600 × 1 200), video
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1990 Kč.

 Napsali jsme:


Samsung S5230 Star

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Graf ceny produktu Samsung S5230 Star poskytuje server Heureka.cz

Dnes již legendární telefon, který má za sebou hodně plodné období, ještě stále figuruje ve spodních patrech portfolia Samsungu. Na model, jehož recenzi jsme publikovali v říjnu roku 2009, je to úctyhodný výkon. Souběžně se Starem se již delší dobu prodává jeho nástupce Star II a za několik týdnu začne prodej modelu Star III. I to svědčí o tom, že některé modely jsou nesmrtelné. Jsme těsně pod hranicí dvou tisíc a přichází první dotykové zařízení s 3" odporovým displejem, na který je třeba trochu více tlačit, než u kapacitních variant. Na plochu si můžete přidat různé widgety, samozřejmostí jsou pokročilé organizační funkce i fotoaparát. Ten produkuje snímky v maximálním rozlišení 2048 x 1536 pix ale chybí mu přisvětlení i autofocus. Uživatelům se líbí jednoduché ovládání s přehlednými nabídkami a možnost jeho použití jako hudebního přehrávače. Na druhou stranu vadí nestandardní konektor nebo absence Wi-Fi. Místy se objevuje i zasekávání nabídek či zpomalení přístroje. O popularitě telefonu však hovoří i to, že jej aktuálně můžete sehnat v pěti barevných variantách, po více než třech letech od představení...

Samsung Star
39 %
Klepněte pro větší obrázek rozměry a hmotnost: 104 × 53 × 12 mm, 92 g
displej: 3'', odporový TFT LCD, 240 × 400, 155 DPI
sítě: GSM (čtyři pásma), GPRS, EDGE
konektivita: USB, Bluetooth
paměť: uživatelská 50 MB, baterie: 1 000 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: proprietální OS Samsung
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video (320 × 240)
Na oficiálním e-shopu lze telefon pořídit za 1990 Kč.

Napsali jsme:

 

Témata článku: Samsung, , , , , , , Motorola Defy, Motorola Defy+, Samsung C3520, Samsung C3560, Samsung C3750, Samsung C6112, Samsung E1050, Samsung E1081T, Samsung E1190, Samsung E2152, Samsung E2530, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Gio, Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy Mini S5570i, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note,