Alcatel nechtěl ukázat nový výkonný highend [MWC]

Alcatel představil pětipalcový model One Touch Idol X. Když si jej ale novináři chtěli osahat, rychle volal ochranku a skrýval jej pod plexisklo.

Alcatel nás letos na veletrhu vrátil o několik let zpátky v čase. Nikoli svými produkty, které se dnes bez problému mohou rovnat se světovou špičkou, ale způsobem jejich prezentace. Před rokem 2010 bylo běžné, že někteří výrobci, zejména z Asie, své produkty na veletrzích vlastně ani nechtěli moc ukazovat, novinářům zakazovali fotografovat a o natáčení videa nemohla být řeč. Kdo by řekl, že tato praxe u čínských firem částečně vydržela dodnes.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
1. Tak stači, stači, už nefotili!
2. Rychle přikrýt, co kdyby si chtěl někdo prohlédnout Full HD displej...
3. Si, Si! A já jsem ze security!

Nový pětipalcový supersmartphone Alcatel One Touch Idol X s Full HD displejem byl pod většinu doby ukrytý pod průhledným poklopem, který obsluha stánku spolu s ochrankou poodkrývala jen sporadicky. Měli jsme štěstí, že jsme jeden z těchto okamžiků vystihli a mohli jsme alespoň nakrátko vzít mobil do ruky. Při natáčení videa už ale ochranka byla odhodlaná zasáhnout...

Škoda, že jsme si nový Alcatel One Touch Idol X nemohli osahat déle. První dojmy ze zařízení jsou totiž velmi pozitivní. Smartphone je relativně lehký, příjemně se drží v ruce a odezvy systému byly svižné. Alcatel se tedy nemusel obávat ani kritiky kvůli nefinálnímu softwaru, pro nejž má navíc naprostá většina seriózních novinářů pochopení. Možná se ve skříni skrýval jiný kostlivec, kterého neměl nikdo objevit. Byl to displej? Nebo nějaká část konstrukce? Za tu krátkou chvíli jsme to nezjistili. Na novinku se každopádně těšíme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel One Touch Idol X z veletrhu v Barceloně

Alcatel One Touch Idol X
rozměry a hmotnost: 140 × 68 × 6,9 mm, 130 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, RAM: 2 GB, baterie: 2 000 mAh
procesor: Mediatek MT6589T (4× Cortex-A7, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (31) Další článek: EU chce být průkopníkem: chystá mobilní sítě 5G

Témata článku: Alcatel, , , , , Alcatel One Touch Idol, Alcatel One Touch Idol X, Alcatel One Touch Idol X+, Nov, Úkaz, Výkon, Kostlivec, NEC,