Aplikace na Apple Watch mohla odposlouchávat připojený iPhone. Výrobce ji zablokoval

Apple po čase musí znovu řešit bezpečnostních problém na svých zařízeních. Tentokrát je na vině aplikace Vysílačka (Walkie-Talkie) pro chytré hodinky Apple Watch. Kvůli chybě v této aplikaci bylo možné odposlouchávat hovory z iPhonu, s nímž byly hodinky spárovány. Vysílačka je teď vypnutá a Apple pracuje na záplatě.

Klepněte pro větší obrázek
Aplikace Vysílačka se do hodinek dostala s verzí watchOS 5

Dobrou zprávou je, že na zranitelnost aplikace nejspíš nikdo nepovolaný nepřišel a podle Applu ji nikdo nezneužil. „Ke zneužití je zapotřebí specifických podmínek a sekvencí událostí. Funkci jsme deaktivovali, dokud problém rychle nevyřešíme. Bereme bezpečnost a soukromí našich zákazníků velmi vážně,“ vysvětluje firma v prohlášení pro portál TechCrunch.

Podle prvotních zjištění softwarových odborníků to vypadá, že jde o pokračování dřívější chyby s aplikací FaceTime, kdy uživatel mohl při skupinových hovorech poslouchat ostatní účastníky, aniž by hovor zvedl. Vysílačka na Apple Watch je totiž v podstatě upravená forma FaceTime, která funguje pouze se zvukem. Lidé přes ni mohou hlasově komunikovat s ostatními uživateli. Vysílačka byla na Apple Watch přidána s watchOS 5 minulý rok.

Diskuze (32) Další článek: Samsung Galaxy S10+ byl v prvním čtvrtletí nejprodávanější Android

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Aplikace, Walkie Talkie, Odborník, Výrobce, Uživatelé, Vysílačka, Hovor,